Városlista
2020. október 24, szombat - Salamon

Hírek

2020. Augusztus 22. 10:00, szombat | Kék hírek
Forrás: police.hu

LAKOSSÁGI SEGÍTSÉGGEL FOGTÁK EL A RABLÓT A BUDAPESTI RENDŐRÖK

LAKOSSÁGI SEGÍTSÉGGEL FOGTÁK EL A RABLÓT A BUDAPESTI RENDŐRÖK

A támadó egy 75 éves idős nő nyakából tépte ki az aranyláncot, akit az elkövetés után több járókelő is „szemmel tartott”.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2020. augusztus 18-án 16 óra 26 perckor egy nő tett bejelentést a Budapesti Rendőr-főkapitányságra, hogy Budapest V. kerületében, egy Váci utcai lakóépület lépcsőházában egy idős nő segítségért kiabál; kirabolták. A bejelentő azt is elmondta, hogy az idős nő a lépcsőn fekszik és mellőle egy ismeretlen férfi sietősen távozott.
A házból menekülő férfit többen is látták, akik azonnal utánamentek. Többször próbálták a feltételezett elkövetőt visszatartani, de mivel nem jártak sikerrel, telefonon folyamatosan tájékoztatták a rendőrséget a támadó férfi útvonaláról. A belvárosi járőrök a kapott információk alapján H. Tiborra a Magyar utcában egy kocsi alatt megbújva találtak rá. A 34 éves budapesti férfit a rendőrök a helyszínen elfogták, ruházatát átvizsgálták, azonban a nő nyaklánca már nem volt nála.
H. Tibor a menekülés közben a nyakláncot egy virágtartóba dobta, míg a nála lévő bicskát egy parkoló autó tetejére tette. A szemtanúk segítségével a rendőrök az aranyláncot és a bicskát is megtalálták.
A járőrök a férfit elfogását követően a kerületi rendőrkapitányságra előállították, ahol a nyomozók rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd - őrizetbe vétele mellett - előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A nyakláncot a rendőrök az idős sértettnek visszaadták.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 23. 16:00, péntek | Kék hírek

Indiaikender-ültetvényt számoltak föl a rendőrök Nagytőkén

Harmincnyolc tő indiai kendert, nyolckilónyi betakarított növényt és más kábítószereket találtak a rendőrök egy szentesi férfi ingatlanjain

2020. Október 22. 14:04, csütörtök | Kék hírek

Korrupcióval gyanúsít két rendőrt az ügyészség

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt folytat nyomozást két közlekedésrendészeti járőr ellen.

2020. Október 22. 06:00, csütörtök | Kék hírek

Elítélték a hódmezővásárhelyi kettős emberölés elkövetőjét

Első fokon életfogytig tartó fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Törvényszék azt a férfit, aki brutálisan meggyilkolta élettársa szüleit 2018-ban Hódmezővásárhelyen

2020. Október 21. 06:00, szerda | Kék hírek

A látás és a láthatóság fontosságára figyelmeztető közlekedésbiztonsági kampány indult

A látás és a láthatóság fontosságára figyelmeztető országos közlekedésbiztonsági kampány indult hétfőn;