Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2014. Április 30. 07:00, szerda | Helyi
Forrás: saját forrás

Lampionos ballagás Csornán

Lampionos ballagás Csornán

Csorna Város végzős középiskolás diákjai a szokásos Lampionos ballagással köszöntek el a várostól, az intézményektől és a város lakóitól.

Az iskoláktól a Városháza előtti térig haladt a fáklyás, lampionos, ballagási dalokat éneklő menet. A téren a diákok műsorával kezdődött az ünnepség. A Csukás Zoltán Mezőgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium tanulói egy népdalcsokorral búcsúztak. Az Arany János Speciális Szakiskolából Gönye Martin végzős tanuló Reményik Sándor Mi mindig búcsúzunk című versét adta elő.

Nyers Adrienn, a Hunyadi János Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium 12. C osztályos tanulója mondott búcsúbeszédet a ballagó középiskolások nevében.

Horváth Kinga, a Kossuth Lajos Szakiskola 12. A osztályos tanulója Kiss Kálmán Szonett ballagóknak című versét mondta el.
Mike Rebeka és Majtényi Márk, a Hunyadi Gimnázium 10. D osztályos tanulói, valamint a kollégium jelnyelv szakköre énekkel búcsúztatta a ballagókat, hegedűn közreműködött Wischer Anita 10. C osztályos tanuló.
Ezután Dr. Turi György polgármester köszöntötte a búcsúzó diákokat, majd átadta az „Érdemes Diák” kitüntetéseket.
2014 évben Csorna Város Érdemes Diákja kitüntetést kaptak:

Gönye Martin Arany János Speciális Szakiskola Textiltermék-összeállító szakképzés végzős évfolyamának tanulója. Nagy érdeklődést tanúsít szakmája iránt, szereti mind az elméleti, mind a gyakorlati órákat.
Gyakorlati helyén maximálisan helytáll. Példamutató magatartását, szakmához való elkötelezettséget szakoktatói is elismerik. Iskolánkban megszerzett szakmai tudását iskola falain kívül az életben is jól tudja kamatoztatni.

Gősi Melinda a Csornai Kossuth Lajos Szakiskola 12. B osztályos tanulója. A tanulmányai mellett a közösségi munkából is minden évben aktívan kivette a részét. Az elmúlt években Melinda szaktanárai segítségére volt a pályaválasztási kiállításokon és a nyílt napokon. Az idei tanévben részt vett a Szakma Kiváló Tanulója verseny megyei fordulóján, ahol eredményesen szerepelt. Szakmai felkészültségét a szintvizsgán nyújtott maximális teljesítménye is igazolja. Melinda szorgalma, kitartása illetve eddigi eredményei alapján az intézmény tantestülete javasolta az „ÉRDEMES DIÁK” kitüntető címre.

Gergócs Diána, a Csukás Zoltán Mezőgazdasági Szakképző Iskola 13. C osztályos tanulója. Az elmúlt öt évben kiemelkedett diáktársai közül példamutató magatartásával, szorgalmával, kitűnő tanulmányi eredményével, közösségi, kulturális és sport tevékenységével. Tanulmányi munkája kapcsán említést érdemel, hogy informatika és német nyelv tantárgyakból, jeles eredménnyel előrehozott érettségi vizsgát tett, német nyelvből a most következő vizsgaidőszakban emelt szinten újra vizsgázik. A rábízott feladatokat lelkiismeretesen elvégezte. Aktív szerkesztője, újságírója volt a Csukás Magazinnak.

Nyers Adrienn aHunyadi János Gimnázium és Szakközépiskola pedagógiai szakképző osztály diákja a 2013/14-es tanév tavaszi félévében a Szakmai Érettségi Tárgyak Versenyén is bizonyította a választott képzés iránti elköteleződését, az országos döntőben II. helyezést ért el. Ezért az eredményért 100 többletponttal jutalmazták a felvételi jelentkezés során. Példamutató magatartása, jó tanulmányi munkája és elért versenyeredményei alapján nyerte el az Érdemes Diák kitüntetést.

Szilvási Réka a 13. A osztály tanulója 5 éven keresztül folytatta középiskolai tanulmányait a Csornai Hunyadi János Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium nyelvi előkészítő osztályában. Kitűnő tanulmányi eredménye miatt minden tanévben általános tantestületi dicséretet kapott. Számos matematika és fizikaversenyen vett részt.Fokozatosan érlelődött meg benne az elhatározás, hogy fizikus lesz. 2013 nyarán teljesült nagy álma, elutazhatott Svájcba, a CERN – látogatóközpontba. Példamutató magatartása, kiváló tanulmányi munkája és elért versenyeredményei alapján nyerte el az Érdemes Diák kitüntetést.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:00, szombat | Helyi

Milyen ügyeket intézhet a Pannon-Víz Zrt. telefonos ügyfélszolgálatán keresztül?

Gyors és kényelmes ügyintézés telefonon.

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.