Városlista
2021. január 21, csütörtök - Ágnes

Hírek

2017. Október 25. 07:00, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Látni és látszani 2017

Látni és látszani 2017

A megyei rendőr-főkapitányság közlekedésbiztonsági kampánya.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedési szakemberei 2017. december 8-ig közlekedésbiztonsági ellenőrzéseket folytatnak a megye területén. Ezek keretében minden alkalommal felhívják a sofőrök figyelmét az őszi időjárási viszonyok miatt bekövetkező balesetek elkerülésének lehetőségeire. A rendőrség „Látni és látszani 2017” elnevezésű program-sorozatában a közlekedésben résztvevőknek az alábbi lehetőséget kínálják:

A kampányban a sofőröknek lehetőségük nyílik a gépjárműveik világító és fényjelző berendezéseinek, gumiabroncsainak térítésmentes átvizsgálására, az autójuk őszi-téli időjárásra történő felkészítésére, valamint a vezetők látásának vizsgálatára is.
A programban megyénk területén is több szakszerviz és optikus áll a résztvevők rendelkezésére: Győrben, Mosonmagyaróváron és Sopronban eddig összesen 14 helyszínen várják a gépjárművezetőket, míg Győrben, Sopronban, Csornán és Kapuváron 5 optikussal vizsgáltathatják át az érdeklődők ingyenesen látási képességeiket. A kampányban résztvevő szervizek és az optikusok pontos elérhetőségét awww.latnieslatszani.hu, honlap tartalmazza, amely a program ideje alatt folyamatosan frissül.
A vizsgálatokra mind magánszemélyek, mind cégek jelentkezhetnek gépjárműveikkel, a személy,- és a tehergépkocsikra, valamint a motorkerékpárokra is vonatkozik a kezdeményezés.
Az ingyenes átvizsgáláson megjelent gépjárművezető részére a szervizek külön a kampányra készített igazoló lapot adnak át, mely igazolja, hogy a vizsgálaton részt vett, és ott a járműve megfelelt a jogszabályokban előírtaknak.
A látásellenőrzés során optikus szakember állapítja meg, hogy szükség van-e a járművezető szemének korrekciós segítségre, megállapítja a dioptria mértékét és tanácsot ad a megfelelő szemüveg elkészítéséhez, amelyről szintén igazolást állítanak ki.

A kampány a korábbi évekhez képest plusz elemet is hordoz: a csatlakozott szervizek és optikák kiszélesített körével egészült ki, valamint az ingyenesen elérhető szervizszolgáltatások mellett a kezdeményezés a gépjármű-tulajdonosok számára kiterjesztett átvizsgálási lehetőséget is biztosít, amely a világítástechnikai berendezéseken túl az autó általános műszaki állapotára is kiterjed, mint pl. a lengéscsillapító, a kipufogó, a zárszerkezetek ellenőrzése, kenése, az akkumulátor tesztelése, vagy éppen a fék vizsgálata.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 21. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

Szuperinfó Csorna-Kapuvár

2021. Január 21. 09:00, csütörtök | Helyi

Három ismeretlen károkozó autóst keresnek

A rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2021. Január 20. 16:00, szerda | Helyi

Adománygyűjtő Facebook oldalt indított a Kapuvári Térségi Szociális Központ

Nyitott segítés.

2021. Január 20. 13:00, szerda | Helyi

Orvvadász ejtett el egy őzet Rábatamási külterületén

A rendőrök két férfit fogtak el.