Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2018. Október 24. 13:00, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Látni és látszani 2018 – egymásért

Látni és látszani 2018 – egymásért

Az október a látás hónapja a közlekedésben is

A Látni és látszani az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság és az X-MEDITOR közös közlekedésbiztonsági kampánya immáron hetedik alkalommal törekszik arra, hogy a balesetmentes közlekedés érdekében felhívja a figyelmet a látás és láthatóság kiemelt fontosságára. Idén október 17-én kezdődik és december 7-ig tart az országos akció, melynek keretein belül a járművezetők térítésmentesen megvizsgáltathatják járművük láthatóságért felelős alkatrészeit a kampányhoz csatlakozott szervizekben. Az idei kampány kiegészítéseként a járművezetés közbeni mobiltelefon-használat szabálykövető módjára is felhívják a figyelmet. A regisztrált optikákat felkeresve pedig díjmentes látásellenőrzésre – és hasznos tanácsokra – számíthatnak a járművezetők.

Az idei „Látni és látszani 2018 - egymásért”akcióval a Rendőrség célja a figyelem felkeltése a viszonylag csekély, de gyakorta balesetet okozó hibák kiszűrésére, ezáltal pedig a közlekedésbiztonság javítása. Az országos kampány keretén belül a személy- és tehergépkocsik, a motorkerékpárok vezetői 2018-ban október 17. és december 7. között térítésmentesen élhetnek azzal a lehetőséggel, hogy az akcióhoz csatlakozott szervizekben a járművük láthatóságért felelős alkatrészeit – a szélvédők állapotát is – megvizsgálják, míg a regisztrált optikákban díjmentes látásellenőrzéssel és hasznos tanácsokkal várják a járművezetőket. A kampányban résztvevő szervizeknél alapvetően kétfajta ellenőrzésre lesz lehetőség. A szerviz/műhely a más ügyben hozzájuk forduló ügyfél járművét egyfajta bónusz szolgáltatásként a kampány ideje alatt ellenőrzi, a kampány tartalmi elemeire kiterjedően, illetve a kifejezetten az akció miatt hozzájuk forduló ügyfeleknek térítésmentes ellenőrzéssel (szemrevételezés) és tanácsadással segít. Ezen kívül a szerviz/műhely a „Látni és látszani 2018 – egymásért!” kampányhoz kapcsolódóan felmerülő javításokra akciós kedvezményeket kínál.

A rendezvény házigazdájaként Óberling József rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, az ORFK Közlekedésrendészeti Főosztályának vezetője, az ORFK-OBB ügyvezető elnöke többek között arról is beszélt, hogy az idei Látni és látszani kampány kiegészítéseként a járművezetés közbeni mobiltelefon-használat szabálykövető módjára is felhívják a figyelmet.

A gépi meghajtású járművek vezetői esetében számos alkalommal hiányosságként merül fel, hogy a járművek világítóberendezéseit nem rendeltetésszerűen használják, így például figyelmetlenség miatt nem cserélik ki az elhasznált izzókat. Jellemző az olyan gépjárművezető is, aki szintén figyelmetlenség miatt a világítás bekapcsolásáról feledkezik meg, így a megváltozott látási viszonyokra nem reagál. A tehergépkocsik vezetői több alkalommal elmulasztják a megrongálódott vagy sártól szennyezett hátsó lámpa búrák javítását, tisztítását elvégezni/elvégeztetni. Az ezredes említést tett arról is, hogy a Rendőrség a forgalomban résztvevő járművek, valamint az álló járművek kivilágítására vonatkozó rendelkezések megtartását egész évben, de az őszi-téli időszakban kiemelten ellenőrzi, és természetesen a kerékpárosok, gyalogosok közlekedésbiztonságának is kiemelt figyelmet szentel az év hátralévő részében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 09:00, kedd | Helyi

A megyében az elmúlt héten 54 eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek

A 17. héten történt.

2024. Április 29. 16:00, hétfő | Helyi

Városi futónap Fertőszentmiklóson

Jótékonysági futás

2024. Április 29. 13:00, hétfő | Helyi

A Hanságban is megjelent a pásztorgém

Afrikai természetfilmekből ismerős.

2024. Április 29. 09:00, hétfő | Helyi

Véradások a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.