Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Április 18. 10:53, csütörtök | Sport
Forrás: InfoVáros | -Hajósi Miklós –

Lavanttal Rallyn jártunk, havat s jeget láttunk!

Lavanttal Rallyn jártunk, havat s jeget láttunk!

Beszélgetés Szántó Szabolcs navigátorral.

Már a második Mitropa Rally Kupa versenyen vettél részt az idén. Sajnos most is közbe szólt a technika ördöge. Mi is történt a Hondával?
- Maga a Honda egy megbízható autó, a technikai problémát anyagfáradás okozta egyszerűen eltörtek a motortartó bak csavarjai. Félrebillent a motor eltörte az egyik testkábelt, így vészprogramon ment a Honda. Ilyenkor úgy megy mint egy rossz utcai autó.

A szakaszokon voltak murvás részek is. Hogy lehet ezekre gumizni és versenyezni?
- A pályabejáráskor megnézzük a pálya állapotát, inkább a guminyomásra szoktunk koncentrálni mert a murvás szakaszokon a víz miatt visszahűl a gumi, így könnyen kaphatsz defektet. Erre kell nagyon vigyázni. Az időjárás nem volt kegyes hozzánk. Az első nap esett az eső, a magasabb részeken havas, jeges szakaszok nehezítették a pályákat. Ennek ellenére sikeresen felírtuk az itinert. Felkészültünk fejben a versenyre. Az edzésen minden rendben ment. Eredeti tervünk szerint Renault Megane RS-selakartunk indulni, de a hóviszonyok miatt nem érkezett meg minden alkatrész, és nem készült el időben az autó. A gumik most elég jól bírták az utat. Esős időben ez is olyan fontos, mint az autó felkészítése. A pályához választunk gumit. Erre kell nagyon vigyázni. Egyszerűen két három kanyarral előbb kell járni mint a sofőrödnek ezt elég nehéz pontosan kivitelezni. Ezt fejben kell rögzíteni.

A rengeteg kanyart hogy lehet időben bemondani a pilótának?
- Egyszerűen két három kanyarral előbb kell járni mint a sofőröd ezt elég nehéz pontosan kivitelezni.

Legközelebb hol és mivel indultok?
- A legközelebbi verseny Szlovéniában, lesz a híres Saturnus Rally. Az előző két versenyen esett az eső, elég extrém körülmények voltak. Most száraz aszfalton szeretnénk kipróbálni az új versenyautót,a Renault Megane RS-t. Turbós motor hajtja, nem úgy mint a Hondát. Bizakodó vagyok remélem sikeresen célba érünk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.