Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Március 23. 07:00, péntek | Helyi
Forrás: saját forrás

Le kellene kerülni a ciki-térképről

Le kellene kerülni a ciki-térképről

Csornán tartott fórumot Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja.

- Hogy értékeli a Demokratikus Koalíció a napokban váratlanul és előzmények nélkül benyújtott új Országgyűlési törvény tervezetét?
- Teljesen nyilvánvaló, hogy az új Országgyűlési törvény tervezete az a „lex DK”, vagyis rólunk szól. Az a cél, hogy a Demokratikus Koalícó ne tudjon frakciót alakítani. Már a látszatra sem adnak, napokkal a hat hónapos frakcióalakítási moratórium lejárta előtt teszik lehetetlenné számunkra a frakcióalakítást. A DK minden létező nemzetközi fórumon tiltakozni fog. Az Orbán rezsim ma már nem csak az ellenzéki rádiókat, hanem az ellenzéki pártokat is el akarja hallgattatni. Érdekes az új törvény házőrséggel foglalkozó része is, ami Kövér Lászlónak biztosít egy saját hadsereget, amivel kivezettetheti az ülésteremből a neki nem tetsző ellenzéki képviselőket.
Orbán Viktor már első miniszterelnök ciklusában is kimondta, hogy működik a parlament ellenzépk nélkül is. Akkor még nem volt elég ereje hozzá, hogy eltüntesse az ellenzéket. Most megpróbálja. Szerintem ezt se a magyar, se a nemzetközi közvélemény nem fogja eltűrni.
- Megunják az emberek ezt a magatartást?
- Ezzel a törvénytervezettel kapcsolatban már a jobboldali gondolkodó értelmiség, és az interneten blogoló jobboldaliak közül is többen leírták, hogy ez elfogadhatatlanul erőszakos magatartás, a házőrség pedig nevetséges. Túl sokszor voltunk már a világban gúny tárgya az elmúlt két évben, le kéne már venni az országot a „gúny és ciki térképéről”. Ha a miniszterelnök azt hiszi, hogy elhallgattathat bennünket, téved. Nem csak a parlament a politika terepe. Ő is használt más terepet ellenzékben, de az a különbség köztünk, hogy mi kormányon és ellenzékben is demokraták vagyunk.

Címkék: csorna

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 18. 09:27, csütörtök | Helyi

Egy kapuvári férfi lett internetes csalás áldozata

A kapuvári nyomozók megtalálták a tettest, vádat emelnek ellene.

2024. Április 17. 16:00, szerda | Helyi

Magyarkeresztúrról eltűnt férfit keresnek a rendőrök

A 45 éves férfi megtalálása érdekében a csornai rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.