Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Március 14. 07:17, szerda | Kék hírek
Forrás: mno.hu / MTI

Lebuktatták a közismert „feketetaxist”

Lebuktatták a közismert „feketetaxist”

Egy feketén dolgozó, Magyarország és Szerbia határ menti térségében tevékenykedő taxist buktattak le a dél-alföldi adóellenőrök a nem szokványos ellenőrzések révén.

Tájékoztatott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) regionális sajtóreferense kedden.

Jegyinák Attila kifejtette: az egyik revizor azt kérte a közismert „feketetaxistól”, hogy vigye el őt két társával együtt Szegedről Zentára. Amikor elindultak a határ felé, a sofőr azonnal közölte az ellenőrökkel: a határon szót ne ejtsenek arról, hogy pénzért szállítja őket, ha kérdezik, akkor ez csupán baráti szívesség.

A határhoz közeledve az utasokat telefonon egy hozzátartozójuk állítólagos rosszullétéről tájékoztatták – a taxi mögött haladó autóban ülő ellenőr társuk hívta őket –, erre hivatkozva a revizorok a „taxi” visszafordítását kérték. A taxis utasaival visszatért Szegedre, az ellenőrök a belvárosban kiszálltak az autóból, kifizették a személyszállítás több ezer forintos díját, amelyről semmilyen bizonylatot nem kaptak. Az ezt követően indult ellenőrzés során kiderült, hogy a nemzetközi vonalon szállító állítólagos taxis adószám kiváltása nélkül végez adóköteles tevékenységet, ezért mulasztási bírságot szabnak ki rá.

Az adóellenőrök – akik korábban leánybúcsún jártak, illetve Valentin-napra kértek szerenádot – a későbbiekben is rendszeresen vizsgálják szokásos napi élethelyzetekben a legkülönfélébb szolgáltatásokat nyújtók nyugta- és számlaadási, valamint bejelentkezési kötelezettségének teljesítését – közölte Jegyinák Attila.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.