Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. November 25. 12:57, péntek | Belföld
Forrás: mti

Lecsap a NAV az ünnepek előtt

Lecsap a NAV az ünnepek előtt

Célirányosan és a megszokottnál is többször ellenőriz az adóhivatal (NAV) az ünnepek előtt, a webáruházak, a bevásárlóközpontok, a távol-keleti árukat kínáló üzletek és a piacok, a vásárcsarnokok forgalmát is vizsgálják

- tájékoztatta az adóhivatal pénteken az MTI-t. A közlemény szerint a célkeresztben főleg az ünnepek előtt és a téli szezonban keresett árucikkek kereskedői állnak, elsősorban azok, akik a NAV információi szerint nagy eséllyel kísérletet tesznek bevételük eltitkolására.

A kiskereskedelmi forgalomba kerülő termékeket a behozataltól a boltok polcáig, a weben hirdetett árukat a beszerzéstől a házhoz szállításig ellenőrzik.

A NAV munkatársai az elektronikus közútiáruforgalom-ellenőrző rendszer (ekáer) adatait is felhasználva ellenőrzik a kamionokat, a külföldről érkező, illetve a kivitelre szánt termékek kereskedelmét is nyomon követik. Az áruszállítás ellenőrzése mellett a termékek rendeltetési helyén is megjelenik a NAV - írták.

Az országos ellenőrzés-sorozat előtt a NAV munkatársai elemezték a korábbi ellenőrzések, az adóbevallások, az ekáerből és az online pénztárgépekből érkező adatokat, hogy kiszűrjék, mely területeken, mely gazdálkodóknál jelenik meg az adóelkerülés legnagyobb kockázata - áll a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.