Városlista
2022. január 24, hétfő - Timót

Hírek

2012. Március 22. 14:03, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

Ledarálják felmondóleveleiket a rezidensek

Ledarálják felmondóleveleiket a rezidensek

Nem aktiválja a felmondását az a 2500 egészségügyi dolgozó, akik a Magyar Rezidens Szövetség kezdeményezésére ügyvédi letétbe helyezték felmondó leveleiket.

Az egészségügyi ágazatban dolgozók közül csaknem 86 ezren kapnak magasabb fizetést még idén. Az ágazatban dolgozók anyagi és munkakörülményeinek javításáért hozott kormányzati intézkedést az elmúlt évtized egyik legjelentősebb kormányzati intézkedésének nevezte Papp Magor, a Magyar Rezidens Szövetség elnöke.

Szócska Miklós államtitkár kedden jelentette be, hogy nyártól visszamenőleg 66 ezer forintos alapbéremelést ad a kormány a bruttó 350 ezer forint alatt kereső orvosoknak. Papp Magor szerint az összeg húsz százalékkal több, mint amennyit tavaly hasonló akciójukkal a cseh orvosok kiharcoltak maguknak. Hozzátette: Magyarországon érdekképviseleti szervezet még nem ért el ekkora sikert. A fiatal orvosokat képviselő szervezet vezetője megjegyezte: külön örülnek, hogy a szakdolgozók számára is ki tudtak harcolni 15 milliárdot, noha – megkeresésük ellenére – érdekképviseleteik egyetlen orvosi tiltakozó akciójukhoz sem csatlakoztak – írja a Népszabadság.

Arra a kérdésre, mi lesz, ha a megsemmisített felmondások után mégsem jutnak hozzá az ígért pénzhez, Papp Magor azt felelte: bíznak a kormányban, hiszen megígérték, hogy ez a mostani csak az első lépés volt. Számítanak a továbbiakra is, amely hozzásegíti a gyógyítókat, hogy a ciklus végére kezdőként nettó 200 ezer forintot vigyenek haza. Hozzátette: azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy létrejött egy közösség, ha kell, később is fel tudnak lépni.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 24. 06:00, hétfő | Belföld

Újra kell szervezni a budapesti sürgősségi ellátást a Szent Imre kórházban történt tűzeset miatt

A legfontosabb feladat a betegek biztonságba helyezése után a budapesti sürgősségi ellátás újraszervezése és a rekonstrukció azonnali elindítása

2022. Január 24. 05:00, hétfő | Belföld

Hideg idővel indul a hét

Napos, de hideg idővel kezdődik a hét. Helyenként mínusz 15 Celsius-fok alá csökken a hőmérséklet és többfelé napközben is mínuszok lesznek. A következő napokban mérséklődik a hideg, viszont jellemzően borús lesz az ég.

2022. Január 23. 17:10, vasárnap | Belföld

Ismét megdobálták a rendőröket az illegális migránsok – VIDEÓ

A rendőrség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt feljelentést tesz az illetékes ügyészségen.

2022. Január 23. 14:03, vasárnap | Belföld

Átadták az idei könyvtári és közművelődési díjakat

Átadták a Minősített Közművelődési Intézmény Címeket, a Közművelődési Minőség Díjat, valamint a Minősített Könyvtár címeket szombaton a magyar kultúra napja alkalmából a Magyar Zene Házában tartott díjátadó gálán.