Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Március 05. 16:00, hétfő | Helyi
Forrás: Csikai Gábor

Legendás helyi sportemberre emlékeztek Kónyban

Legendás helyi sportemberre emlékeztek Kónyban

II. Mészáros Lajos Emléktorna, Kóny

Kóny község legendás testnevelő tanára és kézilabda edzője, Mészáros Lajos két éve távozott közülünk, és emlékére, valamint örökségének megőrzésére második alkalommal szervezte meg Kóny Község Önkormányzata valamint Lajos bácsi családja a Mészáros Lajos Emléktornát.

A rendezvényt a település polgármestere, Aller Imre nyitotta meg. „Nagyon nehéz a két éve elhunyt Mészáros Lajos tanár úrról megemlékezni, hisz az ő tevékenysége az aktív időszakában, több mint három évtizeden keresztül meghatározta a kónyi sportéletet, kézilabdát. Bár kézilabdatornát rendezünk az emlékére, nem szabad elfelejteni, hogy a sport több területén is nagyon aktív volt, kiemelkedő eredményeket ért el, hisz nagyon sok sportágban nagyon sok fiatalt juttatott el járási, megyei, országos döntőig és diákolimpiára. De Lajos bácsi nem csak községünkben örvendett nagy megbecsülésnek és tiszteletnek, hanem a volt járás testnevelő tanárai körében is, hiszen hosszú ideig a testnevelők munkaközösség-vezetője volt. Így külön köszöntöm azokat a testnevelő kollégákat is, akik eljöttek, hogy velünk közösen emlékezzenek.”- mondta köszöntőjében a polgármester.

Ezen egykori kollégák közül Kajos László köszöntötte a megjelenteket: „A volt csornai járás testnevelő tanárai nevében köszöntöm a II. Mészáros Lajos Emléktornát, a szervezőket és külön a családot! Jó szívvel gondolok az együttműködésre, és kívánom, hogy a huszadikon is együtt lehessünk! Tavaly kifelejtettem egy dolgot, ezt most pótolnám: Mészáros Lajos szakfelügyelői munkája alatt született valami, ami ritkaságszámba megy tán még az egész országban is. Ez a testnevelő kollégák közös, év végi összejövetele, ahol értékeljük azt, amit egész évben csináltunk. Ezt az 1986-os évben határoztuk el, és remélem a továbbiakban is folytatódni fog.”

Végül Varga Antal, az egykor nagyon sikeres női csapat fő támogatója szólalt föl: „Először is a fiatalok kedvéért: mit keresek én itt? Ehhez a hetvenes évek elejéig kell visszatekintenünk. Abban az időben Mészáros Lajos tanár úrnak köszönhetően már javában virágzott a női kézilabda Kónyban. Ezeket a mérkőzéseket én is nagy lelkesedéssel látogattam. Így kerültem szoros kapcsolatba Lajos barátommal, akinek helytállása, tenni akarása, fanyar humora lenyűgözött. Olyan mindenes lettem a csapatnál, igazolásokat, jegyzőkönyveket, pénzügyeket intéztem. Szinte a környék összes kézilabdapályáján megfordultunk. Lajos barátom egy szókimondó, igaz, tiszta szívű sportember volt. Lelkesedésével, szaktudásával mindig, mindenkiből a legtöbbet volt képes kihozni. Mindig a maximumra törekedett, pályafutása, helytállása példa lehet a jelen és jövő nemzedékei számára.”

A megnyitó után megkezdődtek a mérkőzések. A tornán részt vett a Tét férficsapata, akik a Mészáros Lajos által egy év alatt felépített 93-94-es korosztályú ificsapattal csaptak össze. Ezután a kónyi kézilabda csapat a hegyeshalmiakkal mérte össze erejét, a végén pedig pályára léptek a szeniorok. A 70-es években megyei bajnokságban sikeresen szereplő női csapat tagjai is először a fiatalabb kónyiakkal, majd egymással játszottak igazi örömkézilabdát. A torna végeztével minden résztvevő csapat emléklapot kapott.

Végezetül Soós Árpád, Mészáros Lajos unokája köszönte meg a részvételt mindenkinek: „A család nevében szeretném megköszönni a polgármesternek és a polgármesteri hivatalnak, hogy emellé a rendezvény mellé odaálltak immár második alkalommal. Köszönöm a résztvevő csapatoknak, hogy elfogadták a meghívást, és remélem, hogy jövőre újra össze tudunk jönni ennyien és ilyen jó hangulatban.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:00, péntek | Helyi

Vadász nyári tábor gyerekeknek

Két turnusra lehet jelentkezni.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi és május elsejei programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 26. 09:00, péntek | Helyi

A Castrum 9 versenyzője 7 érmet hozott haza a Diákolimpiáról

56 klub 612 versenyzője küzdött.

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.