Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Március 26. 21:14, hétfő | PR
Forrás: Infogyőr

Legfrissebb Google tippek

Legfrissebb Google tippek

Az AMP oldalak szükségessége

Amellett, hogy az AMP oldalaknak számos pozitívuma van, a hátrányokról sem szabad megfeledkezni. A webmestereknek, digitális marketingeseknek, weboldal tulajdonosoknak a felhajtáson kell átvágniuk és eldönteniük, hogy a Google AMP Project-be valóban bele akarnak-e kezdeni.

Az azonnal betöltődő oldalak előnyeinek kiemelésével a keresési óriás igen jó munkát végzett – a mobilra koncentráló index bejelentése után – a nyilvánvaló határokat viszont kikerülte. Az Accelerated Mobile Pages rövidítése az AMP, egy ingyenes, nyílt forráskódú keretrendszer, amelyek segítségével olyan mobil weboldalak készíthetők, amelyek képesek gyorsan szolgáltatni tartalmat. JS-ből, HTML-ből és cache könyvtárakból áll az AMP, amelyek az AMP-orientált tulajdonságok hatására felgyorsítják a betöltési sebességet a mobil oldalakon, abban az esetben is, ha azok gazdag tartalommal rendelkeznek, mint a PDF, infografikák, audió vagy videó fájlok. A mobil weboldal lecsupaszított változata az AMP. Megjeleníti a fő tartalmi elemeket, de megszabadul minden más olyan elemtől, amely visszaveti az oldal sebességét és teljesítményét. Igazi vizuális élményt nyújt a reszponzív dizájn miatt az AMP nélküli oldal.

Ugyanakkor számos olyan elemet tartalmaz, amelyben az AMP oldal hiányt szenved. A navigációs sáv jóval részletesebb, kereső ikonokkal és egyéb funkciókkal ellátott. Az AMP oldal ezzel szemben a szociális hálóra mutató gombok egyszerre is elérhetőek és könnyebb a megosztás velük. Az AMP segítségével a weboldalak is gyorsabban betöltődnek, ezáltal az oldal használhatóságát hivatottak javítani. Meggyőzik az AMP oldalak a látogatókat, hogy több időt töltsenek el egy adott oldalon, így lehetőségük van arra, hogy az oldal tartalmát jobban áttanulmányozzák. A gyorsabb betöltési idő az elkötelezettséget javítja, amely a visszafordulási arányt csökkenti, a mobil helyezést is javítja.

Az elköteleződést az AMP önmagában nem javítja, ettől a tartalom nem lesz hasznosabb vagy érdekfeszítőbb. Amennyiben a betöltési idő megfelelő (amely a HubSpot szerint kevesebb, mint 1,5 másodperc), de a tartalom unalmas, a visszafordulási arány miatt a SERP nem fog javulni.

Ahhoz, hogy az AMP működjön az oldalon, gyors betöltési időre és kiemelkedő tartalomra van szükség, ehhez érdemes néhány keresőoptimalizálási technikát alkalmazni. Megvan az AMP-nek a képessége a látogatók elégedetté tételére, ami a Google számára sokat jelent. Jobb helyezést fog kapni az oldal ugyanis, ha a Google-nek tetszik, így nagyobb forgalmat és több bevételt ér el egyúttal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 27. 14:33, szerda | PR

Az állítható magasságú íróasztal: kulcsod a tökéletes ergonómiához

Megvetted már a legkényelmesebb irodaszéket, de még mindig gyakran fáj a hátad? Lehet, hogy itt az ideje átgondolnod azt is, hogy milyen íróasztalhoz ülsz le minden egyes nap.

2024. Március 12. 10:01, kedd | PR

Hogyan legyünk produktívak

Bevált stratégiák

2024. Március 12. 09:53, kedd | PR

Érzelmi intelligencia a vezetői munkában

Milyen egy érzelmileg intelligens vezető?