Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2014. Január 27. 20:00, hétfő | Helyi
Forrás: MSZP Győr-Moson-Sopron megye

Legyen a mai nap jel mindannyiunk számára!

Legyen a mai nap jel mindannyiunk számára!

Kránitz László képviselőjelölt és Kerék-Bárczy Szabolcs a DK elnökségi tagja közösen hajtottak fejet az elhurcolt csornai áldozatok emlékművénél.

Ma délután fórumot tartott Csornán a "Demokraták győzelmi esélyei" címmel Kerék-Bárczy Szabolcs a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja és vendége Kránitz László, az Összefogás képviselőjelöltje. A fórumot megelőzően egy-egy szál virággal és főhajtással tisztelegtek az ártatlanul elhurcolt csornai zsidó honfitársaink emlékműve előtt. Az emlékműre 655 deportált nevét vésték fel, akik közül tízen sem tértek vissza, odavesztek a koncentrációs táborokban.

A holokauszt emléknapján az Összefogás Győr-Moson-Sopron megyei jelöltjei közös nyilatkozatot adtak ki.

Ma, a holokauszt nemzetközi emléknapján közel 6 millió áldozatra emlékezünk, ebből 400 ezer magyar honfitársunkra. Emlékezzünk méltósággal, felelősségünk teljes tudatában, mert áldozat bármelyikünk lehetett volna egy olyan világban, amelyben etnikai származása, politikai nézete vagy vallása miatt akárkiből lehetett megsemmisítendő ellenség.

Emlékezzünk méltóságteljesen a mintegy 7000, ártatlan Győr-Moson-Sopron megyei áldozatra! Történelmünk sötét napjai virágzó közösségeket pusztítottak el Győrben, Sopronban, Mosonmagyaróváron, Csornán és Pannonhalmám, mély fájdalmat és pótolhatatlan veszteséget okozva ezzel több ezer magyar családnak, és az elhurcoltakat korábban befogadó városoknak.

Legyen a mai nap jel mindannyiunk számára! A magyar történelem legnagyobb katasztrófájának hetvenedik évfordulója alkalmat ad az emlékezésre és a gondolkodásra. Alkalmat ad arra, hogy észrevegyük: többé nem oszthatja ketté társadalmunkat semmilyen politikai akarat, hiszen végül mindenen felülkerekedik a Béke és a Nyugalom!

Ma mindenkit közös emlékezésre hívunk. Emlékezzünk azokra az áldozatokra, akik csak élni akartak, dolgozni, gyarapodni, saját családjuk és otthonuk, szülővárosuk és hazájuk hasznára és fejlődésére. Emlékezzünk az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának szavaival:

Minden személynek joga van az élethez, a szabadsághoz és a személyi biztonsághoz.

Győr, 2014. január 27.

Fábián György, Glázer Tímea, Kránitz László, Kalmár István és Lehóczki Attila

az Összefogás Győr-Moson-Sopron megyei országgyűlési képviselőjelöltjei

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 16:00, kedd | Helyi

Meghosszabbított nyitvatartással működik a NAV

Szja-bevallás: hosszabban tart nyitva a NAV május 21-ig

2024. Május 14. 13:00, kedd | Helyi

Bűnmegelőzési tanácsadás Egyeden

Biztonságunk közös érdekünk

2024. Május 14. 09:00, kedd | Helyi

Négy évszak az Öttevényi Kastélyban

Fotópályázat

2024. Május 13. 16:00, hétfő | Helyi

Eltévesztette a házszámot a késes, maszkos betörő Csornán

A szomszédtól követelte az állítólagos adósság megfizetését.