Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Február 09. 18:00, csütörtök | Belföld
Forrás: Blikk

Lehallgatott hangfelvételeket hoztak nyilvánosságra a Völner-Schadl ügyben

Lehallgatott hangfelvételeket hoztak nyilvánosságra a Völner-Schadl ügyben

Hallgasson bele a felvételekbe! Érdemes!

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) október 24-én bejelentette, hogy korrupciós és vagyon elleni bűncselekmények, valamint pénzmosás miatt benyújtotta a vádiratot Schadl György és 21 társa – köztük Völner Pál – ellen.A vádirat szerint Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke 2018 májusát megelőzően korrupciós kapcsolatot alakított ki Völner Pállal, az Igazságügyi Minisztérium (IM) akkori parlamenti államtitkárával.

Schadl György jogtalan előnyként rendszeresen készpénzt adott a politikusnak – 2021 júliusáig összesen legalább 83 millió forintot –, hogy az államtitkári és miniszterhelyettesi pozíciójából eredő befolyását felhasználja az elnök érdekeiért. Az ügyészség Schadlra 10 év, míg Völnerre 8 év börtönbüntetést kért, továbbá 200, illetve 25 millió forint megfizetését.

A Blikk megszerezte a Völner-ügy lehallgatási felvételeit, most ön is meghallgathatja, miről beszéltek!

1. rész- A kezdetek. "A mocskos patkányok elvitték a Porsche-t"

2. rész- „Kéne valamiféle rendelet, amit k.rva gyorsan össze kell pakolni” Miként lökdösik át a hallgatókat az egyetemi vizsgákon a végrehajtási jogász szakjogász-képzésen. A KNYF tájékoztatása alapján egyébként emiatt nem nyomoznak. Hogyan kell tönkretenni egy végrehajtót, aki nem áll be a sorba?

3. rész.- „Próbál valami hülyeséget kiszedni belőlem... Gyakorlatilag lesz.pott az ember”Schadl: „Valamikor esetleg, úgy hétfő-kedd-szerda körül tudunk beszélni egy tíz percet jó miniszter asszonnyal?”

4. rész - "Mindenképpen rászánnánk erre ötszázezer-egymillió forintot.” Így vett a balatoni nyaralójához használatbavételi engedélyt Schadl.

5. rész - „Az szerintem f.sza” – Schadlék spanyolországi luxusapartmant vettek.

A beszélgetésekből egyértelműen megállapítható, hogy Völner Pál is és Schadl György is sérthetetlennek és mindenhatónak érezte magát egészen Schadl letartóztatásáig. Feltűnő a beszélgetések trágársága, féktelensége. Vicces helyzetet is meghallgathattunk, amikor Schadl felesége és Schadl apja belekeverednek az általuk használt virágnyelvbe.

Megdöbbentő, hogy a lebukás után a megbánás legkisebb jelét sem mutatják, leginkább sértődöttek az eljárás miatt. Schadl még a börtönből is intézte a vagyon egy részének kimentését, ezzel csinált vádlottat a feleségéből és az apjából.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: