Városlista
2020. szeptember 19, szombat - Vilhelmina

Hírek

2011. November 23. 15:31, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Léptek a németek - változhat a magyar növekedési várakozás

Léptek a németek - változhat a magyar növekedési várakozás

Visszanyeste korábbi gazdasági növekedésre adott előrejelzését a német jegybank.

A Bundesbank nyáron még csaknem 2 százalékos növekedéssel számolt, most már csak fél és egy százalék közötti bővülést vár a német gazdaságtól.

Korábban Orbán Viktor miniszterelnök arról beszélt, hogy ha a német gazdaság jövő évi növekedési kilátásai megbicsaklanak, akkor elképzelhető, hogy a most 1,5 százalékra tervezett magyar növekedési előrejelzést lejjebb viszi a kormány. Közben a német pénzügyminiszter azt mondta, jövőre egyensúly közeli költségvetés lesz Németországban. A GDP-arányos államháztartási deficit az Európai Bizottság előrejelzése szerint idén 1,3, jövőre pedig 0,7 százalék lesz. A pénzügyminiszter az euróövezeti válságkezelésről szólva ismét elutasította az Európai Központi Bank nagyobb szerepvállalását.


OrientPress Hírügynökség

Címkék: gdp, németország

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 19. 11:01, szombat | Belföld

Hatan meghaltak, 809-cel nőtt a fertőzöttek száma

Elhunyt hat krónikus beteg, és újabb 809 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu szombaton.

2020. Szeptember 19. 06:00, szombat | Belföld

Megölte és kútba dobta lakótársát, letartóztatták

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak a férfinak, aki a gyanú szerint szeptember 12-én megölte a lakótársát, majd a holttestet egy kútba dobta

2020. Szeptember 19. 05:00, szombat | Belföld

Országos Tisztifőorvos: nincs sok új szabály, de azokat be kell tartani

A szeptember 21-től kötelező, a maszkviselés kiterjesztésére hozott rendelkezések között nincs sok új szabály, de azokat be kell tartani, hiszen szankcióval is jár azok be nem tartása

2020. Szeptember 18. 16:06, péntek | Belföld

Egymillió forintra emelte a késes támadó nyomravezetői díját a Vasutasok Szakszervezete

A korábbi ötszázezer forintról egymillióra emelte a jegyvizsgáló nő késes támadójának nyomravezetői díját a Vasutasok Szakszervezete (VSZ), miután a rendőrség egy hónapja hiába keresi a tettest.