Városlista
2023. október 3, kedd - Helga

Hírek

2012. Március 17. 07:03, szombat | Belföld
Forrás: OrintPress

Éles rakéta- és gépágyúlövészeten vesznek részt a magyar Gripenek

Éles rakéta- és gépágyúlövészeten vesznek részt a magyar Gripenek

Idén már kokárdát tűzhettek a Magyar Honvédség katonái - mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter a közrádióban.

A világ minden hadseregében nagyon szigorúan szabályozzák, hogy mit viselhetnek a katonák az egyenruhájukon - tette hozzá. A miniszter beszámolt arról is, hogy pénteken elindultak a magyar Gripen típusú vadászgépek Svédországba, hogy a Vidsel lőtéren éles rakéta- és gépágyúlövészeten vegyenek részt.

Utoljára 2008-ban voltak magyar katonák levegő-levegő rakétalövészeten, a következő egy hétben gépágyúlövészet is lesz, amire pedig hatvan éve nem volt példa - mondta Hende Csaba. A gyakorlatért nagyon kedvező árat: összesen ötvenmillió forintot kell fizetnie a tárcának - fűzte hozzá.

Az éleslövészetre hét Gripen repült, a gépeket közel negyvenen - közülük tízen pilóták - kísérik. A gyakorlat március 23-ig tart.

A riporter megemlítette, a gépek a felszerelt rakétákkal repülnek át külföldi országok légterén, hogy elérjék Svédországot, amire Hende Csaba úgy reagált, hogy ez nem okoz problémát, hiszen szövetséges NATO-országokról van szó.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2023. Október 02. 14:34, hétfő | Belföld

A 7. legjobb foglalkoztatási adat a magyar az unióban

Így fest jelenleg a unkanélküliség az EU-tagállamokban.

2023. Október 02. 12:51, hétfő | Belföld

Szijjártó Péter: adottak az alapok a komoly gazdasági növekedéshez 2024-ben

Az autóipar teljesítményének gyors bővülése kellő alapot biztosít ahhoz, hogy Magyarország az idei év második felében és jövőre európai összevetésben is komoly gazdasági növekedést tudjon felmutatni

2023. Október 02. 10:32, hétfő | Belföld

Illegális bevándorlás - Több mint kétezer határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén

Péntektől vasárnapig 2051 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.