Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Október 20. 15:26, vasárnap | Helyi
Forrás: saját forrás

Lesz további kórházi ágyszám csökkentés, vagy nem lesz?

Lesz további kórházi ágyszám csökkentés, vagy nem lesz?

Helyreigazítási kérelem.

Korábbi cikkünkben tudósítottunk a csornai Margit kórházban tartott sajtótájékoztatóról, amelyen az új járóbeteg szakrendelő építéséról beszéltek. A sajtótájékoztatón Dr Varga Gábor a GYEMSZI Észak-Dunántúli Regió igazgatója többek között arról beszélt, hogy a finanszírozási problémák és a várhatóan nem növekvő források miatt további 5000 kórházi ágy megszüntetését tervezik.

A cikkel kapcsolatban Dr Varga Gábor helyreigazítási kérelemmel fordult portálunkhoz, amit az következőkben változtatás nélkül közlünk.

"Tisztelt Szerkesztőség!
Olvasva a www.inforabakoz.hu internetes oldalon a Csornai Margit Kórház fejlesztésével kapcsolatban tartott rendezvényről készült cikket, mint felelős térségi ágazati vezető, több évtizedes hazai és nemzetközi tapasztalattal rendelkező egészségügyi szervező, szeretném pontosítani a megnyitón elmondott gondolataimmal kapcsolatosan az Önök által leírt mondatokat. Az írásos cikkükben megjelent és az ágyszámokra vonatkozó gondolataim, nemzetközi összehasonlításra vonatkoztak, valamint a szociális és egészségügyi finanszírozás vegyes vagy tisztán szociális finanszírozású lehetőségeként, mintegy alternatívaként említettem.
Jó példa ezekre az említett nemzetközi trendekre, a megújuló és átalakuló csornai járóbeteg ellátás, mely a nagymérvű fejlesztés és a technológiai megújulás következtében magában hordozza az ágyak átprofilírozását és lehetőséget teremt a vegyes finanszírozás kialakítására.
Ebből a kontextusból kiemelve úgy tűnhet, mintha az elhangzottak mögött egy határozott szándék és nem pedig egy valójában elméleti, gazdasági számítási kalkuláció és összehasonlítás állna.
Tisztelt Szerkesztőség!
Ezúton kérném, hogy a fenti kontextussal együtt szíveskedjenek ezt értelmezni, mert jómagam kizárólag ebben a kontextusban közelítettem meg a megnyitón.
Köszönettel:
Dr. Varga Gábor"

A sajtótájékoztatón jelen lévő kórházi dolgozók, a sajtó munkatársai is hallották, amit az igazgató úr mondott. Ennek a lényege a következő: Arra kell vigyázni, ha újra ágyszám csökkentések lesznek, körülbelül ötezres nagyságrendről beszélünk a tervek szerint még, ez körülbelül az európai uniós fejlettségünk meg az egészségügyi kapacitás arányában még ennyi többlet van a rendszerben, ezeknek valamiféle szociális határterületi funkciókra való átcsoportosítása szükséges.

Az lesz a lényege ennek az átalakítási rendszernek, hogy ezzel a kapacitással, ilyen forrásarányokkal, lényegesen nem növekvő forrásokkal hogy lehet ezt a rendszert egyensúlyban tartani.

A fenti szavakat elég nehéz félreérteni. A sajtótájékoztatón szintén részt vevő Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő egy szót sem szólt, hogy ilyen tervek nincsenek, a kijelentéseket szó és cáfolat nélkül hallgatta.

Címkék: csorna, kórház

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 09:00, hétfő | Helyi

Birdo - Az év madárfotósa pályázat

A madárfotósok kedvelt pályázata ismét várja a nevezéseket.

2024. Május 05. 16:00, vasárnap | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2024. Május 05. 13:00, vasárnap | Helyi

Nyári napközi Kapuváron

Jelentkezni a művelődési központban lehet.

2024. Május 05. 09:00, vasárnap | Helyi

Nem lehet elégszer mondani, a bank nem intéz ügyet telefonon!

Először szkeptikus volt, végül mégis becsapták!