Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Január 01. 15:00, péntek | Helyi
Forrás: Papp József

Leszaromország rakétái

Leszaromország rakétái

A kormány.hu oldal december 17-én megírta, hogy mindenfajta tűzijáték tilos szilveszterkor.

Szilveszter estéjén Csorna -és ahogy ismerősök mesélték- Magyarország sok másik városa és községe megmutatta, vakító fénnyel az égre írta, robbanások sorozatával a fülünkbe dörrentette, a puskaporszagú levegővel az orrunkba facsarta, hogy már semmi nem számít.

- Leszarom, hogy van-e köze a járvány vészhelyzethez - gondolta a kormány és parlamenti frakciója, amikor vészhelyzeti intézkedésként alkotmányt és választási törvényt módosított, 3 milliárdot adott a 6 éve 15 milliárdért épített vadonatúj Fradi stadion felújítására, százmilliárdokkal tömte ki a haveri alapítványokat és szervezeteket, közben kifosztotta az önkormányzatokat. (Persze a kormánypárti vezetésű városoknak gyorsan pótolta is a veszteségeiket. A többi meg pusztuljon)

- Leszarom, van-e értelme, és betartható-e- gondolta a kormány, amikor járvány vészhelyzeti intézkedésként betiltotta a tűzjátékok, rakéták és petárdák szilveszteri árusítását és használatát. Gondolták, ha szilveszterkor egymást anyázzák a magyar kutyások és petárdások a Facebook-on, akkor nekik is kell mondaniuk valami embereset.

Leszarják, hogy már mindenki látja, vizet prédikálnak és bort isznak, csak van aki még megbocsátja, van aki már nem. "Az apa férfi, az anya nő." - olvasható már az alaptörvényben. Ő itt Szájer József, ő meg itt Kaleta Gábor. "Magyarország élenjár Európában a korrupció elleni küzdelemben." Ő meg itt Polt Péter, aki kivakar a kakiból, ha a mi kutyánk kölyke vagy, de valahogy lebuktál. "Mi soha nem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek egyet velünk"- mondta Orbán Viktor az élvezhetetlenné züllesztett újságokból, tévékből, rádiókból épített nagy kupac tetején ücsörögve.

- Leszarom, hogy nem szabad, nekem mindent (is) szabad- gondolta az elkötelezett kormánypárti, miközben meggyújtotta a rakétája kanócát. Azt megnézem, hogy ki mer nekem szólni ezért.

- Leszarom, hogy nem szabad- gondolta az ellenzéki szimpatizáns, mikor elindította rakétáját. Nekem Orbán Viktor nem mondhatja meg, hogy mit tehetek és mit nem. Ők sem tartják be a saját törvényeiket.

- Leszarom a politikát- gondolta a pártpreferenciával nem rendelkező rakétás, aki vagy nem is tudott a hirtelen bevezetett tiltásról, vagy nem érdekelte. Senki ne pofázzon bele abba, hogy én mit csinálok. Húsz éve is így szilvesztereztem, most is így szilveszterezek, húsz év múlva is így fogok szilveszterezni.

Az csak egy álnaív kérdés részemről, mégis hogy a búbánatban szerezték be x havi fizetésükből az árusítani is tiltott tűzijátékokat ezek az emberek?

Én azokat a kutyatulajdonosokat sajnálom, akik elhitték, hogy az idén nem lesz robbanásoktól hangos a szilveszteri este és éjszaka. Mert ez a szabály. Ezért aztán időben nem nyugtatózták le, vagy zárták biztonságos helyre kedvenceiket. Így sokkal nehezebb volt lenyugtatni és biztonságba helyezni az ismeretlen ellen harcoló, vagy rettegő kutyákat, vagy megtalálni a rémületükben megszökőket. Hogy mit gondoltak erről a robbantgatók? Pont leszarták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei

2024. Április 23. 13:00, kedd | Helyi

Nevező csapatokat várnak a szili majális focikupájára

III. Mesevár Kupa

2024. Április 23. 09:00, kedd | Helyi

Átadták a Csornai Járásbíróság felújított épületét

Az épületben 1928 és 1976 között már működött bíróság.

2024. Április 22. 16:00, hétfő | Helyi

Az elmúlt héten 63 eseményhez vonultak a megyei hivatásos tűzoltó egységek

A 16. héten történt.