Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Június 03. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: police.hu

Letartóztatták a gyulai emberölés gyanúsítottját

Letartóztatták a gyulai emberölés gyanúsítottját

A Békéscsabai Járásbíróság a megyei főügyészség kezdeményezésére kedden elrendelte annak a 18 éves férfinak a letartóztatását, aki vasárnap hajnalban megölt egy embert Gyulán.

A Gyulai Törvényszék az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy a letartóztatás az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb egy hónapig tart. A bíróság határozata nem végleges, a gyanúsított és védője enyhébb kényszerintézkedésért fellebbezett.

A Békés Megyei Főügyészség közleménye szerint a gyanúsított - aki sajtóinformációk szerint rendészeti tanuló volt - május 31-én éjszaka barátjával szórakozott Gyulán, majd hazatérve kést vett magához, és visszaindult a belvárosba. Lakóhelyétől néhány házra találkozott a sértettel, akit eddig tisztázatlan okból többször megszúrt. A 27 éves férfi a helyszínen életét vesztette.

A tettet látta az elkövető barátja, akit a férfi - azért, hogy ne tudja értesíteni a mentőket - szintén megtámadott, az arcán 4 centiméteres sebet ejtett.

A rendőrök a bejelentéstől számított egy órán belül, a 44-es számú főút Gyulát elkerülő szakaszán fogták el a 18 éves fiatalembert.

A letartóztatást azért rendelték el, mert tettét követően a gyanúsított szökést kísérelt meg, és tartani lehet attól, hogy szabadlábon megpróbálna elrejtőzni.

A cselekmény, a több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete - mivel a férfi a 20. életévét még nem töltötte be - tíztől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható - írta a megyei főügyészség.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.