Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. December 17. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Letartóztatták az ittasan gyereket gázoló férfit

Letartóztatták az ittasan gyereket gázoló férfit

A kecskeméti bíróság hétfőn elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint pénteken Kiskunhalason autójával elütött egy kerékpározó gyereket, majd segítségnyújtás nélkül gyalog elhagyta a helyszínt.

A Kecskeméti Törvényszék az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy a megalapozott gyanú szerint a férfi december 13-án este Kiskunhalason ittasan, a STOP-táblát figyelmen kívül hagyva, hajtott be egy kereszteződésbe, ahol nem adta meg az elsőbbséget a szabályosan közlekedő kerékpárosnak, és elütötte.

A 13 éves biciklis a baleset következtében elesett és a jármű alá szorult, a Készenléti Rendőrség járőrei a járókelők segítségével emelték le róla az autót. A gyermek nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség korábbi közleménye szerint az autót vezető kiskunhalasi férfinak érvényes vezetői engedélye sem volt, és menekülése közben tartóztatták fel.

A Kecskeméti Járásbíróság a 32 éves, büntetett előéletű gyanúsított letartóztatását azért rendelte el, mert fennáll az újabb bűncselekmény elkövetésének, valamint a szökés és elrejtőzés veszélye. A döntés végleges - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.