Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Március 27. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Letartóztattak egy mentális betegségekben szenvedő férfi bántalmazóját

Letartóztattak egy mentális betegségekben szenvedő férfi bántalmazóját

Életveszélyt okozó testi sértés és más bűncselekmények gyanúja miatt indított eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság egy, az áldozatát bántalmaző tolvaj ellen,

a támadás után nem sokkal később az áldozat életét vesztette. A bíróság letartóztatta a terheltet - közölte a Budapest Környéki Törvényszék pénteken az MTI-vel.

A bíróság tudatta: március 7-én a gyanúsított behatolt egy mentális betegségekben szenvedő idős férfi házába, ott bántalmazta a férfit, többször is megütötte a fejét. Az idős férfi védekezésre képtelen állapotba került, segítséget nem tudott hívni. A gyanúsított elhagyta az ingatlant, majd másnap reggel visszatért, egy ablakot betörve bemászott az épületbe, ahonnan eltulajdonított egy hosszabbítót.

A sértett életveszélyes sérüléseket szenvedett és március 22-én életét vesztette, az azonban egyelőre még nem állapítható meg, hogy az idős férfi halála összefüggésben áll-e a bántalmazással - írták.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója távmeghallgatás útján megtartott ülésén meghallgatta a gyanúsítottat és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatását.

A döntést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és a védője fellebbezett, így a végzés nem végleges, de végrehajtható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.