Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. November 05. 07:46, csütörtök | Bulvár
Forrás: MTI

Liam Neeson új filmjében Mély Torok lesz

Liam Neeson új filmjében Mély Torok lesz

Liam Neeson fogja alakítani az FBI legendás informátorának, Mark Feltnek, közismert nevén \"Mély Toroknak\" a szerepét a Richard Nixon amerikai elnök bukásához vezető Watergate-botrányról szóló új kémfilmben.

W. Mark Felt, az amerikai szövetségi nyomozó iroda (FBI) egykori második embere, a Watergate-ügyben nyomozó újságírók "Mély Torok" (Deep Throat) néven jelentkező fő informátora volt.

A Peter Landesman rendezésében készülő film Felt portréját fogja megrajzolni, akiről csak több mint 30 év után derült ki a közvélemény számára, hogy ő volt a híres informátor az 1972-74-es botrány idején - adta hírül a The Hollywood Reporter.

A 2008-ban 95 éves korában elhunyt Felt három évvel halála előtt fedte fel, hogy információival ő juttatta el egészen a Fehér Házig a The Washington Post amerikai napilap munkatársait, Bob Woodwardot és Carl Bernsteint, akik az amerikai Demokrata Párt székházába 1972 júniusában, az elnökválasztási kampány közepén történt betörés ügyét próbálták meg felgöngyölíteni. A Watergate-ügy 1974 augusztusában Richard M. Nixon elnök lemondásához vezetett.

Három évtizeden át sokan gyanakodtak rá, de Felt csak 2005 májusában szánta rá magát lánya biztatására arra, hogy a család barátjának, John D. O'Connornak engedélyt adott: írja meg a sztorit a Vanity Fair magazin számára.

A Watergate-botrányt már feldolgozták Az elnök emberei című filmben Bernstein és Woodward visszaemlékezési alapján.

Peter Landesman már írt és rendezett filmet amerikai elnökről: 2013-ban ő forgatta a John F. Kennedy meggyilkolásáról szóló, Parkland című filmet. Legújabb alkotása, a Concussion című dráma - amelyben Will Smitth alakítja a főszerepet - az amrikaifutball-játékosok által elszenvedett agysérülések tudományos kutatásának elkendőzésére tett erőfeszítésekről szól.

Liam Neeson a közelmúltban fejezte be a Silence című film forgatását, amely Endó Súszako japán író Némaság című regénye alapján készült a 17. századi japán keresztényüldözésekről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára