Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Július 25. 14:58, kedd | Belföld
Forrás: mti - fotó: illusztráció

Lopott benzint vett rendszeresen három rendőr

Lopott benzint vett rendszeresen három rendőr

Orgazdasággal vádol a Budapesti Nyomozó Ügyészség három rendőrt, akik rendszeresen vásároltak egy üzemanyagtolvaj bűnszervezettől - közölte a fővárosi főügyészhelyettes kedden az MTI-vel.

Fürcht Pál közleményében azt írta: összesen nyolc emberrel szemben emeltek vádat bűnszervezetben elkövetett sikkasztás bűntette és más bűncselekmények miatt. Az eljárás korábban a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentésére indult.

Az ügy elsőrendű és másodrendű vádlottja korábban egy budapesti benzinkúton dolgozott kútkezelőként, munkaviszonyuk azonban 2011-ben megszűnt. A vádirat szerint a két férfi ezután üzemanyag-szállító sofőrökkel együtt elhatározta, hogy rendszeresen gázolajat és benzint lopnak a teherautókból.

A szervezés az első- és a másodrendű vádlott feladata volt, és az ő dolguk volt az is, hogy folyamatosan kapcsolatot tartsanak a sofőrökkel. Utóbbiak részesedésért cserébe oda hajtottak a járművekkel, ahova az irányítók mondták, a helyszíneken pedig az erre a célra rendszeresített csövekkel az üzemanyagot naponta többször leszívták, majd üzemanyag-tároló kannákba töltötték. Az első- és a másodrendű vádlott ezután az ellopott üzemanyagot értékesítette az aktuális kiskereskedelmi árnál kedvezőbb áron, literenként átlagosan 280-310 forintért.

Az ügy harmad- és negyedrendű vádlottja az ügyészség szerint 2014-től segített az ellopott üzemanyag tárolásában és továbbértékesítésében. Az üzemanyagot földbe ásott tartályban, illetve zárt ajtóval védett garázsban tartották, és onnan értékesítették.

Az ügyészség szerint a vádlottak 2014 májusa és 2015 áprilisa között legalább 36 ezer liter üzemanyagot tulajdonítottak így el.

Az ügy ötödrendű vádlottja az egyik sofőr, a hatod-, a heted- és a nyolcadrendű vádlott pedig rendőr, ők a vád szerint a lopott üzemanyagból rendszeresen vásároltak úgy, hogy tisztában voltak azzal, az üzemanyag bűncselekményből származik.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség öt embert bűnszervezetben, üzletszerűen, jelentős értékre elkövetett sikkasztással, az eltulajdonított üzemanyagból vásárló három rendőrt pedig üzletszerűen elkövetett orgazdaság bűntettével vádolja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.