Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Április 28. 10:00, csütörtök | Helyi
Forrás: szelektalok.hu

Ma kezdődik a TeSzedd szemétgyűjtési akció

Ma kezdődik a TeSzedd szemétgyűjtési akció

Ha még nem jelentkezett, válassza ki, mikor és hol akar részt venni!

A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció ma hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma. Idén immár hatodik alkalommal valósul meg. A szemétgyűjtési akció keretében szerte az országban „tavaszi nagytakarítanak” a TeSzedd! önkéntesei. Azért szervezik meg ezt a mozgalmat minden évben, hogy közösen megtisztítsuk szűkebb-tágabb környezetünket.

A Rábaközben is évek óta egyre több településen szervezik meg az akciót, egyre több csatlakozó szervezővel és önkéntessel. Az idén április 28-tól május 1-ig tart az akció. Szemétszedés előtt a koordinátor tart egy rövid tájékoztatót a biztonsági előírásokról, arról, mire kell figyelni, hogy senkinek ne essen baja az akció közben, majd aláírják a jelenléti ívet. Ezután szétosztja a koordinátor a szedéshez szükséges eszközöket: kesztyűt, zsákot és kötözőanyagot.

Fontos, hogy a megtöltött zsákokat egy közös, jól látható helyen hagyják. Ezzel megkönnyítik a koordinátor és a szemét elszállítóinak dolgát. Az összegyűjtött szemét elszállításáról és ártalmatlanításáról a szervezők gondoskodnak.

A térképre kattintva elvezetjük az akció weboldalára, ahol meg tudja nézni, lakóhelyén, vagy annak közelében mikor és hova szerveztek szemétszedést. A térkép nagyítható, egészen pontosan megmutatja a gyülekezés helyét és időpontját.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 09:00, péntek | Helyi

A Castrum 9 versenyzője 7 érmet hozott haza a Diákolimpiáról

56 klub 612 versenyzője küzdött.

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 25. 09:00, csütörtök | Helyi

A megengedett sebesség duplájával ment a Speedmaraton megyei nyertese

Speedmarathon