Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Június 22. 08:45, szombat | Belföld
Forrás: mti

Ma van a Múzeumok éjszakája

Ma van a Múzeumok éjszakája

Ma van a Múzeumok éjszakája, amelyen országszerte 400 intézmény csaknem kétezer programja közül válogathatnak az érdeklődők.

A tizenhetedik alkalommal megrendezendő országos eseményt idén a #UtazásÉlményMúzeum kiemelt tematika mentén tartják meg, annak "fővárosa" ebben az évben Szombathely. A vasi megyeszékhelyen a városban működő közgyűjtemények, kiállítóhelyek sokszínűségét mutatják be.

A szervezők a tavalyihoz hasonlóan idén is mintegy 400 ezer látogatót várnak a Múzeumok éjszakájára, ami az éves múzeumi látogatottság 4 százalékát teszi ki. A rendezvénysorozat költségvetése a szponzori támogatásokkal együtt 47 millió forint.

Az M5 kulturális csatorna munkatársai élő adásban, egész este múzeumról múzeumra járva mutatják be a Múzeumok éjszakája programjait, de már a nap folyamán is többször bejelentkeznek a rendezvénysorozat helyszíneiről, emellett az M5 Facebook-oldalán is folyamatosan friss információkat közölnek.

A MÁV-START és a GYSEV 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít az ország bármely belföldi állomásáról a rendezvény kiemelt helyszíneire.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hét különböző útvonalon közlekedő múzeumbuszt állít üzembe a rendezvénysorozat ideje alatt. A szokásosnál sűrűbben indul az M1-es metró és több, a belvárost érintő éjszakai buszjárat is. A rendezvényre szóló belépővel a múzeumbuszok díjfizetés nélkül vehetők igénybe.

A Múzeumok éjszakája részletes programja a www.muzej.hu honlapon érhető el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.