Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2013. Május 08. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: mno.hu

Maga mögött hagyta a televíziót a Youtube

Maga mögött hagyta a televíziót a Youtube

A Google alelnöke szerint a YouTube már túllépett a televíziókon.

Sok vitát, konfliktust szült már a YouTube helyzete, ám a tényeket nehéz letagadni. A videómegosztó oldal 2005-ös indulása óta gyakorlatilag letarolta a piacot, ezzel alaposan borsot törve a televíziós társaságok orra alá. Nemrégiben egy a Google hirdetői számára tartott rendezvényen Eric Schmidt, a vállalat alelnöke állást foglalt az ügyben. Szerinte azok után, hogy az oldal elérte a havi 1 milliárd egyedi látogatót, egyértelmű, hogy a szolgáltatás maga mögött hagyta a szokványos televíziót. Az alelnök elmondta, hogy a YouTube várhatóan tovább növeli látogatói számát, hiszen hamarosan a harmadik világ országaiban is elérhető lesz.

Schmidt szerint a videómegosztó portál nem tekinthető a televízió utódjának, mivel egy teljesen új felfogást igényel a felhasználóktól. Mivel eddig elég volt leülni a készülékek elé, és egy kész, már összeállított anyagot láthattunk, addig most nekünk kell megtalálni a szájízünknek megfelelőt. A videómegosztó portál a jövőben tovább színesedik, hiszen hamarosan élő koncerteket, műsorokat is megnézhetünk rajta. Érdekesség, hogy a Google többször is megpróbált betörni a televíziók piacára a Google TV-vel, ám a szolgáltatás nem hozott átütő sikert, a termék népszerűsége messze elmarad a várttól. Valószínű, hogy ezen szolgáltatás sikertelensége miatt is átgondolták a kérdést a keresőóriásnál, és arra jutottak, hogy érdemesebb a már amúgy is hatalmas népszerűségnek örvendő YouTube-ot reklámozni a kvázi ismeretlen Google TV helyett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:16, szerda | Belföld

Zuhanórepülésben az ipari termelés

KSH: márciusban 10,4 százalékkal csökkent az ipari termelés.

2024. Május 08. 07:45, szerda | Belföld

OH: nem volt hibás a matematikaérettségi feladatlapja

Nem tartalmazott hibát a matematikaérettségi feladatlapja - tájékoztatta az Oktatási Hivatal (OH) kedden az MTI-t.