Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Október 17. 09:27, hétfő | Belföld
Forrás: Ügyészség

Magára hagyta a fagyos éjszakában ittas élettársát a vádlott

Magára hagyta a fagyos éjszakában ittas élettársát a vádlott

A nő halálra fagyott házuk teraszán.

Védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a Veszprém Megyei Főügyészség azzal az 58 éves férfival szemben, aki a berhidai lakóházuk udvarán, a januári fagyban hagyta magára ittas élettársát.

A 20 éve élettársi kapcsolatban élő vádlott és sértett italozó életmódot folytatott, és 2021. január 24-én este is ittasan tértek haza egy disznóölésről a berhidai otthonukhoz. Az ittassága következtében magatehetetlen sértettet az unokája gépkocsival vitte haza, miközben a férfi kerékpárral már korábban hazaért, és az udvarban, a ház bejárati ajtajához vezető járdán várta az élettársát. A sértett hozzátartozója és a társaságában lévő férfi a sértettet bekísérték az udvarba, s miután a vádlott felügyeletére bízták, távoztak.

Miközben az elkövető a házba kísérte volna az élettársát, az asszony elesett, a férfi pedig nem tudta felemelni. Ekkor arcon rúgta, majd a fagypont közeli, 1-3 C°-os hidegben a járdán fekve magára hagyta a nőt, ő maga pedig bement a házba és lefeküdt aludni.

A sértett a súlyos ittassága miatt nem volt képes arra, hogy a lakásba bejusson, és kihűlés miatt az életét vesztette. A vádlott másnap reggel elhunyt élettársát az elesés és a bántalmazás helyén találta meg.

Az ügyészség a vádiratában fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta az elkövetővel szemben a Veszprémi Törvényszéknek azzal, hogy a férfi a törvény rendelkezésénél fogva nem bocsátható feltételes szabadságra.

A kép csak illusztráció - Pixabay

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.