Városlista
2020. február 24, hétfő - Mátyás

Hírek

2011. Október 05. 07:17, szerda | Belföld
Forrás: OrintPress

Magyar töltőállomás-hálózatától is megválna az OMV

Magyar töltőállomás-hálózatától is megválna az OMV

Megválna magyarországi, szlovákiai és csehországi töltőállomás-hálózatától az osztrák OMV – legalábbis erről számolt be a cseh CTK24 hírcsatorna.

Az OMV már 2009-ben erőteljes elkezdte eladni kevésbé sikeres töltőállomás érdekeltségeit, és épp 2009 óta a magyarországi lánc sem szerepel túl jól – írja a Világgazdaság.


Az eladási tervre utalhat az is, hogy a cég Budapesten tavaly fokozatosan leépítették az elsősorban a töltőállomások gördülékeny működését segítő csaknem száz dolgozója harmadát, a számlázási, a könyvelési és a callleft-szolgáltatás pedig átkerült a szlovák fővárosba. Igaz, Müller Zsolt, az OMV cseh, szlovák és magyar kúthálózati vezetője májusban még cáfolt. A költözésről azt mondta a Népszabadságnak, hogy annak ésszerűsítési okai vannak, s hogy „sem töltőállomás-értékesítéssel, sem -vásárlással nem foglalkoznak a korábbiaknál nagyobb mértékben”.

Mindazonáltal közelgő eladásokat valószínűsít az OMV honlapján egy hete ismertetett 2021-ig szóló stratégia is, bár az érintett országok megjelölése nélkül. Eszerint a társaság 2014-ig egymilliárd eurónyi bevételt vár finomítói és értékesítési eszközök eladásából. Az üzletág megmarad, de kisebb súly jut majd rá, mostani jelentősége csak Ausztriában, Törökországban és Románáiban marad meg. Az OMV Magyarországon 174 töltőállomást üzemeltet, ezzel a piac harmadik legnagyobb szereplője. Ha egyben akarná eladni magyarországi hálózatát, akkor – a már most is nagy piaci súlya miatt – a Mol és a SHELL kevésbé esélyes vevőnek tűnik, de ki sem zárhatók.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 24. 07:43, hétfő | Belföld

Elkezdték vizsgálni az Olaszországból hazahozott karanténba került diákokat

Megkezdődött a vizsgálata annak a tizenegy középiskolás lánynak, két tanáruknak és a két sofőrnek, akik Olaszországból tértek haza és a koronavírus miatt karanténba kerültek

2020. Február 24. 07:22, hétfő | Belföld

Három napon át ülésezik az Országgyűlés

Az Országgyűlés háromnapos ülésbe kezd hétfőn, a képviselők délután két órában interpellálhatják a kormány tagjait.

2020. Február 24. 06:09, hétfő | Belföld

Felkészült az észak-olaszországi járatok szűrésére is a Budapest Airport

A Budapest Airport felkészült az észak-olaszországi járatok szűrésére is - közölte a Zrt. vállalati kommunikációs és kormányzati kapcsolatok igazgatója vasárnap az MTI-vel.

2020. Február 24. 05:07, hétfő | Belföld

Változékony idő lesz a héten

Napsütésre, de esőre, zivatarra is készülni kell. Ismét többször lesz erős, olykor viharos a szél. A hőmérséklet is ingadozni fog, olykor csak 10 fok körül alakulnak a maximumok, máskor 18 fok is lehet