Városlista
2019. augusztus 26, hétfő - Izsó

Hírek

2019. Május 16. 15:47, csütörtök | Helyi
Forrás: Papp József

Magyarországnak csak az Európai Unió tagjaként van jövője

Magyarországnak csak az Európai Unió tagjaként van jövője

A 2018-as választási részvétellel verhető a Fidesz

Országjárása során mosonmagyaróvári és győri programjai közt ma kora délután európai választási fórumot tartott Kónyban Ujhelyi István MSZP Európa parlamenti képviselő.

A vendéget és az időponthoz képest szép számú közönséget Aller Imre polgármester köszöntötte, aki elmondta, hogy a faluban minden fejlesztést és programot az Európai Unió pályázataiból valósítottak meg. Ők kormányzati támogatásokat nem kapnak.

A fórum előtt portálunknak Ujhelyi István elmondta, hogy ha sikerül a tavalyi választási részvétel számait elérni, amikor összességében 50 ezerrel többen szavaztak Orbán ellen, akkor a 21 EP-mandátum felénél többet is megszerezhetnek az Európa-párti ellenzéki erők.

- Azok fognak dönteni, akik elmennek szavazni. A Fidesznek az az érdeke, hogy a Kubatov-listát mozgósítsa, közben kígyót-békát kiabálnak az ellenzéki pártokra, így bizonytalanítva el az ellenzéki szavazókat. Ha május 26-án sikerül megismételni a 2018-as országgyűlési választások részvételét, amikor 50 ezerrel többen szavaztak a Fidesz ellen, akkor az ellenzéki Európa-párti erők a 21 mandátum felénél többet tudnak szerezni - jelentette ki az MSZP EP-képviselője. Felidézte a 2014-es EP-választást, amikor a Fidesz azért tudott kiugró eredményt elérni, mert a csalódott ellenzéki szavazók nem mentek el választani, Orbán hívei viszont ott voltak. Ennek köszönhetően lett csak az orbáni érdekeket követő képviselőcsoportja a Fidesznek, amelynek tagjai azonban nem tudnak elszámolni azzal, mivel töltötték ötéves mandátumukat - összegzett Ujhelyi István, hozzátéve: “Ott kell lennünk május 26-án szavazni!”

A fórumon is a választási részvétel fontosságát emelte ki. Meggyőződése, hogy történelmi pillanatban vagyunk. Az európai szocialistáknak lehetőségük van partnereikkel többséget szerezni az Európai Parlamentben. A Néppárt fokozatosan gyengül, többek közt azért is, mert sokan elfogadhatatlannak tartják, hogy eddig tűrték Orbán Viktor és a magyar kormány viselt dolgait. A szocialisták vezetésével megvalósulhat a szociális Európa programja, ami többek közt európai minimálbért, európai minimálnyugdíjat, európai munka törvénykönyvet is jelenthet. Ez a magyarok érdeke.

Téved, aki azt hiszi, hogy Orbán Viktor nem lépteti ki Magyarországot az Európai Unióból, ha az érdeke úgy kívánja. Hogy fog Orbán Viktor a választások után az Európai Unió következő 7 éves költségvetéséről, Magyarország támogatásáról tárgyalni azokkal, akiket most csak szid, és hazug vádakkal illet? Sem a szocialistákkal, sem a néppárttal nem képes együttmőködésre, neki már csak a szélsőségesek és populisták maradtak. Ők nem fogják vezetni az Európai Uniót. Ha tovább hergeli Orbán a magyarokat Európa ellen, elérkezhet az az idő, amikor úgy látja, hogy egy népszavazással a brexit mintájára kilépteti az országot az Európai Unióból, ahol már egyetlen befolyásos barátja sem maradt. Akkor vége a szabad utazásnak, határátlépésnek, szabad munkavállalásnak. Ez tönkreteszi az országot és benne a Rábaközt is. Sokan járnak át innen Ausztriába dolgozni.

Günther Oettinger a németek európai biztosa, aki sokáig támogatta Orbánt, ma azt mondta. Ha Magyarország elhagyja Európát, a tőke elhagyja Magyarországot.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 25. 18:51, vasárnap | Helyi

Husqvarna Profinap az Andl Kft-nél - Nemcsak profiknak!

Rajong a Husqvarna kerti gépekért? Vagy még csak most ismerkedik a svéd márkával?

2019. Augusztus 23. 16:00, péntek | Helyi

A tanévkezdés miatt meghosszabbították a bérletek érvényességét

Érdemes korábban megváltani a szeptemberi bérletet!

2019. Augusztus 23. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2019. Augusztus 23. 09:00, péntek | Helyi

Hozzáértő előkészítéssel sokkal több fejlesztés valósulhatott volna meg az elmúlt öt évben

Bemutatkozik a Szövetség Csornáért képviselőjelöltje.