Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2015. December 16. 09:04, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Magyarország idén is részt vesz az európai hulladékos felmérésben

Magyarország idén is részt vesz az európai hulladékos felmérésben

Az Európai Bizottság felkérésére Magyarország az idén is részt vesz az európai felmérésben arról, hogyan érzékelik a lakosok a hulladékok okozta problémákat

- közölte az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség (OKTF) Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatósága (NHI) kedden az MTI-vel.

A magyar nyelvű kérdőív kitöltése 5-10 percet vesz igénybe, a válaszadás név nélkül történik, a felmérésben 2016. január 31-ig lehet önkéntesen részt venni - tették hozzá. A http://app.bruxellesenvironnement.be/European-Waste-Survey/hu/ honlapon érhető el a kérdőív.

Az összesen hét nyelven zajló európai kutatásban olyan kérdésekre várják a választ, hogy Európa lakosai mennyire érzik magukat jól informáltnak hulladékokkal kapcsolatos kérdésekben, mekkora problémának érzékelik a témát. Azt is felmérik, hogyan gondolkodnak az emberek arról, mit tehetnek a mindennapok során egyszerű döntésekkel azért, hogy minél kevesebb hulladékot termeljenek, és minél optimálisabban használják ki a rendelkezésükre álló erőforrásokat - olvasható a közleményben.

A felmérést 2013 óta minden évben elvégzik a kontinensen, hogy lássák, hogyan változnak a témához kapcsolódó ismeretek, és az ehhez való hozzáállás - írták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni