Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2022. Március 29. 07:00, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Magyarországon is elosztópontot alakított ki egy nemzetközi segélyszervezet

Magyarországon is elosztópontot alakított ki egy nemzetközi segélyszervezet

Magyarországra és Lengyelországra telepítette regionális logisztikai központjait Ukrajna és az ukrajnai menekültek támogatására a Global Empowerment Mission (GEM) nemzetközi segélyszervezet.

Az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményük szerint a tatabányai logisztikai központba minimum napi öt konténer, heti 550 raklap adomány érkezik több mint 800 millió forint értékben, és onnan magyarországi segítő szervezeteknek, egyházaknak, valamint Moldovába, Romániába és Szlovákiába szállítják tovább.

A tatabányai raktárban bő 2500 négyzetméteren több mint 1200 raklap egyidejű tárolása lehetséges, de több adomány beérkezése esetén további 800 raklap tárolását is meg tudják oldani helyben.

A következő három hónapban európai szinten 85 millió dollár értékben érkezik a menekülteknek többek között tartós élelmiszer, takaró, víz, gyógyszer, amelyek 35 százalékát Magyarországra szállítják - írták.

A közleményben idézték Michael Capponit, a GEM alapítóját és elnökét, aki közölte: négy raktárral, illetve szállítási kapacitással segítik a helyi szervezeteket.

A GEM több mint húsz éve nyújt azonnali segítséget a globális katasztrófák és civil vészhelyzetek helyszínein világszerte. Hozzátették: Magyarországon is várják cégek, nonprofit és civil szervezetek jelentkezését, amelyek szeretnék adományaikkal segíteni a háború sújtotta térségben élőket, és a szállításához, logisztikai támogatásra van szükségük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.