Városlista
2023. június 6, kedd - Norbert

Hírek

2015. Szeptember 15. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: MTI - fotó: illusztráció

Magyarországon rendkívül gyorsan növekszik az ipar teljesítménye

Magyarországon rendkívül gyorsan növekszik az ipar teljesítménye

Magyarországon rendkívül gyorsan növekszik az ipar teljesítménye, júliusban minden régióban bővült a termelés

- mondta Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságszabályozásért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán hétfőn este.
Kifejtette: továbbra is a gépjárműgyártás, ezen belül is a közúti járművek gyártása, illetve a háztartási elektronikai cikkek termelése mutat nagyon jó eredményt.

Az államtitkár rámutatott arra, hogy az ipar növekedésének jelentős munkahelyteremtő hatás is van, az 5-nél több munkavállalót foglalkoztató cégeknél júliusban 2,8 százalékkal bővült a foglalkoztatottak száma, bár sok helyen hiányzik a szakképzett, motivált munkaerő.

Glattfelder Béla hangsúlyozta, hogy a magyar ipari termékek iránt belföldön is egyre nagyobb az igény, a magyar ipar belföldi értékesítése is növekedni tudott, ez mutatja a hazai vásárlóerő erősödését is.

Az államtitkár szerint az ipari rendelésállomány júliusi 11 százalékos emelkedése az előző év azonos időszakához képest - a német és az észak-amerikai konjunktúrát is figyelembe véve - előre vetíti az ipari termelés második fél évi növekedését is.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 05. 14:23, hétfő | Belföld

Orbán Viktor a Roszatom vezetőjével tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a Karmelita kolostorban tárgyalt a Roszatom orosz nukleáris energetikai konszern vezérigazgatójával, Alekszej Lihacsovval - tájékoztatta az MTI-t a miniszterelnök sajtófőnöke.

2023. Június 05. 14:22, hétfő | Belföld

Katasztrófavédelem: 90 ezer hektáron gyérítik a szúnyogokat

A héten 13 vármegye 441 településén, több mint 90 ezer hektáron irtja a szúnyogokat a gyérítési program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) - tájékoztatta az OKF hétfőn az MTI-t.

2023. Június 05. 14:15, hétfő | Belföld

A nyílt utcán akart leszúrni egy férfit a vádlott Ajkán

Kábítószert is fogyasztott a 38 éves férfi.