Városlista
2023. november 30, csütörtök - András, Andor

Hírek

2015. Július 18. 09:00, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Magyarországra érkezett a MÁV-START századik új Flirt motorvonata

Magyarországra érkezett a MÁV-START századik új Flirt motorvonata

Megérkezett Svájcból Magyarországra a MÁV-START századik új Flirt motorvonata, amely várhatóan augusztusban áll forgalomba - közölte a MÁV-START Zrt. pénteken az MTI-vel.

A jármű egyike annak a 42 villamos motorvonatnak, amelyek gyártására még 2013 őszén szerződött a svájci Stadler Bussnang AG a vasúttársasággal.

A vasúttársaság közleményében emlékeztetett arra, hogy a megrendelt 42 Flirt vonat közül az utolsó darabokat legkésőbb idén szeptember 30-ig adják majd át az utasforgalomnak, így a MÁV-START kötelékében a 2006-2010 között beszerzett hatvan darabbal együtt összesen 102 korszerű elővárosi motorvonat közlekedik majd.

Az akadálymentesített járművek 211 ülőhellyel rendelkeznek, végsebességük 160 km/h, a szerelvények légkondicionáltak, utasterük kerekesszékek és kerékpárok fogadására is alkalmas és fel vannak szerelve korszerű utastájékoztató rendszerrel. A Flirt vonatokon van még mozgáskorlátozottak által is könnyedén használható mosdó, wi-fi, mobiltelefonok és laptopok töltésére alkalmas hálózati csatlakozók is - tették hozzá.

Az új motorvonatok évente mintegy harmincnégymillió utast, az éves utazások negyedét tudják kiszolgálni, a jövőben pedig a Budapest-Pusztaszabolcs, Budapest-Székesfehérvár, Budapest-Szob, Budapest-Veresegyház-Vác, Budapest-Cegléd-Szolnok vasútvonalak mellett a Budapest-Esztergom vonalon is szállítanak majd utasokat.

A vasúttársaság felidézte, szerdán újabb 21 Flirt motorvonat szállításáról írt alá szerződést a Stadler Bussnang, svájci járműgyártó céggel. A Stadler hat motorvonatot idén októberig, tizenötöt pedig 2016 decemberéig ad majd át a MÁV-START-nak, a járműveket egyenként 5,788 millió euróért szállítja a svájci cég.

Címkék: flirt, vonat

Ezek érdekelhetnek még

2023. November 30. 06:00, csütörtök | Belföld

Nébih: Kurkuma port hívott vissza a forgalmazó

Nem engedélyezett növényvédőszer-maradék (klórpirifosz) miatt az Asian Home Kft. visszahívta a forgalomból a 100 grammos Turmeric powder haldi kurkuma port - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

2023. November 29. 06:00, szerda | Belföld

90 százalék fölé emelkedhet az egyszer használatos ital palackok visszagyűjtési aránya

Az új visszaváltási rendszerrel a mostani 40 százalék körüli szintről 90 százalék fölé nőhet az egyszer használatos italos palackok visszagyűjtési aránya

2023. November 29. 06:00, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: életben lévő magyar túszról kaptunk információt az izraeli hatóságoktól

A kormány értesítést kapott az izraeli hatóságoktól, amely szerint a két eltűnt magyar állampolgárból egy biztosan életben van és jelenleg is a Hamász terrorszervezet foglya - közölte a külgazdasági és külügyminiszter.

2023. November 29. 06:00, szerda | Belföld

A Tisza vize megérkezett Debrecenbe