Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2012. Január 06. 07:38, péntek | Belföld
Forrás: mno.hu

Majd szétszedték őket, pedig az adatok mást mutatnak

Majd szétszedték őket, pedig az adatok mást mutatnak

Lassú tempóban ugyan, de megindult felfelé az újautó-kereskedelem és 2012-ben további növekedést hozhat a céges vásárlások területén a visszaigényelhető általános forgalmi adó.

Azonban a gyenge forint az összes adókedvezmények képes betenni – írja pénteken utcára kerülő számában a Magyar Nemzet.

Különös fantomkereskedés folyt tavaly decemberben az autószalonokban. A kereskedők beszámolói szerint majd szétszedték őket a vásárlók, ám eközben a forgalomba helyezések alapján a DataHouse mégis 14,6 százalékkal kevesebb eladott új autót regisztrált, mint az előző év azonos időszakában.

A Magyar Nemzet kérdésére Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke elmondta, a választ az jelenti, hogy a vevők decemberben csak leelőlegezték, de nem vették át a járművet.

A lap kitér rá, ennek az volt a célja, hogy a 2011-es áron, forint-árfolyamon, forgalmi adóval, ám a 2012-es, csökkentett regisztrációs adóval jussanak a kívánt járműhöz. Mindez azt vetíti előre, hogy a januári forgalomba helyezési számok lendületes növekedést tükröznek majd, az adóváltozások következményeként, igaz ez csak pillanatnyi hatásként fog megmutatkozni.

Nem mellékesen elképzelhető, hogy az emelkedés folytatódik a további hónapokban is, hiszen a regisztrációsadó-tábla jelentős mérséklést tartalmaz, amely az új szabályozás következtében a kedvező környezetvédelmi besorolású gépkocsik vásárlóit jutalmazza.

Legalábbis elvben, mert az új rendelkezés életbelépésekor kiderült, hogy a NAV rendszere nem ismerte fel a legkorszerűbb, Euro 5-ös motorral szerelt autókat, így azok nem kaphattak rendszámot – írja a Magyar Nemzet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 07:19, szombat | Belföld

EM: kötelező lesz a környezeti hatásvizsgálat az akkumulátorgyáraknál

A zöldenergia a jövő, a magyar gazdaság jövője is. A zöldenergia előállításával, tárolásával foglalkozó vállalatok, üzemek száma egyre nő.

2024. Július 20. 07:16, szombat | Belföld

Orbán Viktor: a patrióták nagy előretörést értek el

2024. Július 20. 07:15, szombat | Belföld

KSH: a benzin 7, a dízel 2 forinttal olcsóbb, mint a szomszédos országokban

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 616 forint volt, ami 7 forinttal alacsonyabb a szomszédos országok átlagértéknél.