Városlista
2022. október 2, vasárnap - Petra

Hírek

2012. Április 28. 14:01, szombat | Külföld
Forrás: mno.hu / MTI

Makett rakétákkal vonult Észak-Korea?

Makett rakétákkal vonult Észak-Korea?

Rossz utánzatoknak minősítették német szakértők azokat az észak-koreai interkontinentális rakétákat.

Melyeket a kommunista ország az államalapító Kim Ir Szen születésének 100. évfordulója alkalmából, április 15-én mutatott be a Phenjanban rendezett katonai parádén.

A hat, fenyegető kinézetű, KN–08 típusú interkontinentális rakétát, amelyet először láthatott a nagyközönség, a müncheni Schmucker technológiai vállalat szakértői a felvételek alapján tüzetes vizsgálatnak vetették alá, és több rendellenességet fedeztek fel rajtuk.

Mint Robert Schmucker, a cég ügyvezető igazgatója közölte, a hat rakéta mindegyike másmilyen. A szállítójármű, a kilövőállvány és a rakéta nem illenek egymáshoz. A szakértők hat különféle robbanófejet azonosítottak a hat rakétán, továbbá folyékony üzemanyagot tartalmazó tartályhoz illő tanksapkát, holott a KN–08 szilárd hajtóanyaggal működik.

A jelentés arra is rámutatott, hogy a robbanófejen hullámos volt a borítólemez, „mintha egy vékony fémlemezt több hosszanti tartóelemre erősítettek volna”. A valódi robbanófejek kialakítása ettől eltérő, már csak azért is, hogy képesek legyenek elviselni a földi atmoszférába való visszatéréskor a súrlódás miatt keletkező magas hőmérsékletet. Ezért a szakértői jelentés végkövetkeztetése az, hogy a nagy csinnadrattával bemutatott rakéták pusztán gyenge minőségű utánzatok.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2022. Október 02. 10:57, vasárnap | Külföld

Ötven fölé emelkedett az Ian-hurrikán halálos áldozatok száma

Az Ian-hurrikánhoz köthető halálesetek száma Floridában meghaladta az 50-et, Észak-Karolinában szombaton négy halálos áldozatot követelt a trópusi ciklon.

2022. Október 01. 06:00, szombat | Külföld

Zelenszkij: Kijev NATO-tagságért folyamodik

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök bejelentette pénteken, hogy Ukrajna kérelmet nyújt be arra, hogy gyorsított eljárásban csatlakozhasson a NATO-hoz.

2022. Szeptember 30. 13:26, péntek | Külföld

Kreml: az új területeket érő csapásokat agressziónak fogják tekinteni

Oroszország agressziónak fogja tekinteni az \"új területeire\" mért ukrán katonai csapásokat - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő pénteken újságíróknak nyilatkozva.