Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Május 03. 14:50, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Már kicserélődött az ezer forintos bankjegyek több mint fele

Már kicserélődött az ezer forintos bankjegyek több mint fele

Az ezer forintos bankjegyeknek már több mint a fele újakra cserélődött március 1. óta, mióta az új bankjegyek forgalomba kerültek - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján csütörtökön.

Az MNB rámutatott: a forgalomban levő régi ezer forintos bankjegyeket október 31-ig lehet a készpénzforgalomban használni, ezt követően a jegybank bevonja azokat.

A régi bankjegyek a bevonási határnapot követően nem veszítik el értéküket, minden bank- és postafiókban három évig, az MNB lakossági pénztárában pedig húsz évig, 2038. október végéig díjmentesen átválthatók azonos címletű törvényes fizetőeszközre - olvasható a közleményben.

Az MNB felhívta a parkoló-, menetjegy-, ital- és áruautomata üzemeltetők figyelmét, hogy akik eddig még nem tették meg, azok mielőbb készítsék fel berendezéseiket az új ezer forintosok elfogadására.

Az MNB 2014-ben kezdte meg a forint bankjegyek megújítását, hogy a régi címleteket egységes, korszerűbb biztonsági elemekkel rendelkező, a bankjegyvizsgáló gépek által is könnyebben kezelhető bankjegyekre cserélje. Az elmúlt években bevonták a régi húszezer, ötezer és kétezer forintos bankjegyeket, amelyekből már csak az új változatokkal lehet fizetni.

Címkék: bankjegy, ezer, forint

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.