Városlista
2022. május 21, szombat - Konstantin

Hírek

2012. Április 09. 14:03, hétfő | Belföld
Forrás: STOP / MTI

Már megjelentek a multik is - további kétszázmilliós injekció következik

Már megjelentek a multik is - további kétszázmilliós injekció következik

A terveknek megfelelően tovább tart a Barcikai Ipari Park infrastrukturális fejlesztése.

Víz, szennyvíz, gázvezeték építés, közvilágítás fejlesztés és útépítés, továbbá a korábbi közművek kiváltása szerepel a csaknem 200 millió forint összértékű beruházás tartalmi elemei között - tájékoztatta a helyi önkormányzat szóvivője az MTI-t.

Göndör Judit közölte: a fejlesztéshez az Európai Unió és a magyar állam mintegy 99 millió forintnyi támogatást nyújtott. A beruházás 2010 őszén kezdődött el és a befejezési határidő 2012. június 30-a.

Arról is beszámolt, hogy a 840 ezer négyzetméter területű ipari parkba az elmúlt években már betelepült néhány multinacionális cég, helyi társaság és vállalkozó.

Kristonné Sipos Ágnes, a Polgármesteri Hivatal pályázati koordinátora hangsúlyozta: az igazi áttörést az jelenti majd, ha a jelenleg is folyamatban lévő infrastrukturális fejlesztések után a park egy komplexebb szolgáltatást tud majd nyújtani a potenciális befektetőknek.

A projekt során körülbelül 400 méter gáz- és 800 méter ivóvízvezeték épül ki, az előbbi a múlt év februárjában már el is készült. A tervezett szennyvízvezeték szintén 400, a közvilágítással ellátott út hossza pedig 504 méter. Ehhez társul még csaknem 700 méter 20 kilovoltos vezeték kiépítése is - ismertette a beruházás főbb paramétereit a szakember.

A Barcikai Ipari Parkban a jelenlegi ingatlanpiaci árakhoz képest kedvezményesen lehet hosszú távú bérleti szerződést kötni, vagy területet vásárolni. Emellett ingyenes úthasználattal, áram, gáz, szennyvíz csatlakozási lehetőséggel és egyéb kedvező szolgáltatásokkal szeretnék Kazincbarcikára vonzani az új beruházókat, cégeket - jegyezte meg.

MTI / STOP

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 21. 16:02, szombat | Belföld

Öt év börtönbüntetésre ítéltek egy drogkereskedőt Pécsen

Öt év börtönbüntetéssel sújtott a Pécsi Ítélőtábla egy férfit, aki 2018 novembere és 2019 áprilisa között különböző drogokkal kereskedett - tájékoztatta a táblabíróság pénteken az MTI-t.

2022. Május 21. 14:06, szombat | Belföld

Müller Cecília: kiváló minőségű az ivóvíz Magyarországon

A vezetékes ivóvíz kiváló Magyarországon, folyamatos a víz minőségének mérése, ellenőrzése - erről az országos tisztifőorvos beszélt a vízfogyasztást népszerűsítő Happy hét kampány nyereményátadóján pénteken Budapesten.

2022. Május 21. 12:06, szombat | Belföld

Áprilisban megugrott a SZÉP-kártya költések értéke, idén rekord lehet

Áprilisban megugrott a SZÉP-kártya költések értéke, az idén rekordot várnak a kártyakibocsátók, amihez a juttatások élelmiszerüzletekben történő felhasználásának július elsejéig történt meghosszabbítása is hozzájárul

2022. Május 21. 11:07, szombat | Belföld

Világviszonylatban új rákkutatási eljárást dolgoztak ki szegedi kutatók

Az ELKH Szegedi Biológiai Kutatóközpont Horváth Péter által vezetett kutatócsoportja a sejteken belüli rendellenes fehérjeváltozások pontos leírására alkalmas, világviszonylatban is újdonságnak számító,