Városlista
2023. június 6, kedd - Norbert

Hírek

2020. Április 19. 09:01, vasárnap | Külföld
Forrás: Sárközy Júlia, az MTI tudósítója jelenti - illusztráció: pixabay

Már több mint 23 ezren haltak meg a koronavírus-járványban Olaszországban

Már több mint 23 ezren haltak meg a koronavírus-járványban Olaszországban

Olaszországban egy hét óta először ötszáz alá csökkent a koronavírus-fertőzés egy nap alatt szedett halálos áldozatainak száma, eddig összesen 23 ezer 227 beteg életét vitte el a kór

- közölte szombat este az olasz polgári védelmi hatóság. Az újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma több mint duplájára nőtt az utóbbi egy nap alatt.

A halottak száma az utóbbi huszonnégy órában 482-vel emelkedett, míg előző nap 575-re. Napi ötszáz alatt utoljára április 12-én volt a halottak száma, akkor 431 elhunyttal, azt megelőzően pedig március 19-én.

Az egy nap alatt újonnan igazolt fertőzöttek száma 809 volt, megugrott az előző napi 355-höz képest. A betegek száma meghaladta a 107 ezret, a gyógyultaké pedig a 44 ezret. Egész Olaszországban eddig több mint 1,3 millió vírustesztet végeztek.

A járvány kirobbanása óta 175 ezer 925 ember koronavírustesztje bizonyult pozitívnak.

A polgári védelem február 20. óta most először a hatóság római székházában tartott tájékoztató helyett interneten közölte a mindennapi adatokat.

A fertőzés gócpontjának számító Lombardiában egy nap alatt 761-gyel emelkedett az ismert fertőzöttek száma, ami sokkal több az előző napi 344-nél. A halottak száma egy nap alatt 199-cel emelkedett, míg pénteken 234-gyel. Lombardiában több mint tizenkétezren haltak meg, ez több mint fele az országos adatnak.

Az északi Lombardiában jelenleg több mint 34 ezer a betegek száma, ebből tízezren vannak kórházban, mintegy ezren intenzív osztályon. A közép-olaszországi Lazio tartományban 5600-an betegek, 1376-an vannak kórházban, 18-an intenzív osztályon. A déli Szicíliában 2600 fertőzöttet ápolnak, valamivel több mint ötszázan vannak kórházban, negyvenketten intenzív osztályon. Ezért a korlátozó intézkedések májustól tervezett feloldását az ezzel megbízott szakértői csapat más és más ütemben indítaná el az ország északi, középső és déli részén.

A járvány terjedésének február 20-i kezdete óta 131 orvos halt meg.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 06. 06:00, kedd | Külföld

Nagyszabású ukrán támadás meghiúsításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Nagyszabású offenzívát indítottak az ukrán fegyveres erők öt frontszakaszon a donyecki régió déli részén vasárnap reggel, amely nem járt sikerrel - közölte az orosz védelmi minisztérium szóvivője hétfőre virradóra.

2023. Június 05. 14:17, hétfő | Külföld

A belga kormány kérdőre vonja Ukrajnát a belga fegyverek oroszországi használatával kapcsolatban

A belga kormány kérdőre vonja Ukrajnát, azokkal a jelentésekkel kapcsolatban, amelyek szerint Belgiumban gyártott fegyvereket használtak az orosz csapatok ellen, Oroszország határain belül.

2023. Június 05. 07:39, hétfő | Külföld

Ukrán diverzánsok hatoltak be Belgorod megyébe

Ukrán diverzánsok hatoltak be Novaja Tavolzsanka községbe, ahol az orosz erők harcban állnak velük - közölte Vjacseszlav Gladkov, a régió kormányzója videóüzenetben vasárnap a Telegram-csatornáján.