Városlista
2024. június 19, szerda - Gyárfás

Hírek

2012. Május 25. 07:01, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Már változtatnak: csökkentenék a telefonadót

Már változtatnak: csökkentenék a telefonadót

Alig telt el egy hét a telefonadó elfogadását követően, máris módosítják a vonatkozó szabályokat.

A gazdasági bizottság által benyújtott módosítás értelmében a magánszemély után fizetendő 700, a cégek után fizetendő 2500 forintos adóplafon csak 2013-tól lenne érvényben. A telefonadóhoz Rogán Antal nyújtott módosító javaslatot- írja az mfor.hu.

Idén a magánszemélyekhez kapcsolódó számok után maximum 400, a vállalatok utáni hívószámokra pedig maximum 1400 forintot kellene fizetniük a távközlési cégeknek. A módosítás szerint a teszt-hívások mellett már a teszt-SMS-k is mentesülnének az adó hatálya alól, az adót pedig a telekomcégeknek az elfogadott törvényben foglalt tárgyhót követő hó 20. napja helyett egy hónappal későbbi határidővel, a tárgyhót követő második hónap 20-ig kellene kifizetniük.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 19. 06:00, szerda | Belföld

A KDNP kilép az Európai Néppártból és annak frakciójából

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) távozik az Európai Néppártból (EPP) és annak frakciójából, miután Magyar Pétert kedden az EPP mégis felvette - közölte Semjén Zsolt pártelnök és Hölvényi György EP-képviselő az MTI-vel.

2024. Június 19. 06:00, szerda | Belföld

Hőség- Harmadfokú riasztás lépett életbe

Harmadfokú hőségriasztást rendelt el az ország egész területére szerda nulla órától szombat éjfélig az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján

2024. Június 18. 12:04, kedd | Belföld

MÁV-Start: indul az Intercity Splitbe

Kedden este indul Budapestről Splitbe az idei első Adria InterCity. Augusztus második feléig szinte mindegyik Adria InterCitynek magas a kihasználtsága.

2024. Június 18. 12:01, kedd | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: területvédelmi tartalékosokat toborzunk!

Szükség van a bátrakra, minél több olyan honfitársunkra, aki megvédi Magyarországot és akivel erősebb a társadalmunk.