Városlista
2021. szeptember 29, szerda - Mihály

Hírek

2012. Január 27. 14:21, péntek | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

Márciusra vagy későbbre várják az IMF-megállapodást

Márciusra vagy későbbre várják az IMF-megállapodást

A Nemzetközi Valutaalapnak (IMF) ötvenmilliárd dollárt meghaladó összértékű, különböző jellegű pénzügyi támogatási programjai futnak a szélesebb értelemben vett európai felzárkózó térségben.

Írták pénteki áttekintésükben londoni felzárkózópiaci elemzők.

A UBS bankcsoport londoni befektetési részlegének elemzése szerint „sok szalagcím kapta fel”, hogy a magyar kormány „kellemetlen” helyzetbe került, amiért „ismét az IMF-hez kellett fordulnia”, a valutaalapnak azonban a térség kilenc másik országában is vannak programjai, és ezeknek jóváhagyott összértéke 53,808 milliárd dollár.

A UBS londoni közgazdászainak kimutatása szerint e kilenc kedvezményezett ország a teljes keretből eddig összesen csak 4,539 milliárd dollárt hívott le. A ház adatai szerint Lengyelország, Románia és Szerbia eddig semennyit nem vett igénybe a számukra jóváhagyott IMF-csomagból.

A magyarországi IMF-programmal kapcsolatban a UBS elemzői közölték: várakozásuk szerint az erről szóló megállapodást csak „márciusban vagy később” írják alá. A ház londoni közgazdászai „10-15 milliárd dollár körüli” készenléti programot valószínűsítenek.

Ahogy azt már korábban megírtuk: Giró-Szász András kormányszóvivő az MTV Ma reggel című műsorában elmondta, hogy semmilyen előfeltétele nincs a hiteltárgyalások megkezdésének a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az Európai Unióval (EU), a magyar kormány kész a tárgyalásokra, így azok bármikor megkezdődhetnek.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 28. 18:08, kedd | Belföld

Szalmonella miatt visszahívtak egy terméket

Szalmonella szennyezettség miatt az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. visszahívja és a forgalomból is kivonja 95 grammos kiszerelésű BBQ borsdaráló steakbors elnevezésű termékét

2021. Szeptember 28. 17:10, kedd | Belföld

Folyamatosan nő a szennyvíz koronavírus-koncentrációja

Lassú ütemben, de folyamatosan növekszik a szennyvíz koronavírus-koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a legfrissebb adatokat ismertetve kedden a honlapján.

2021. Szeptember 28. 15:00, kedd | Belföld

Hatvan település részvételével rendezik a Nemzeti Vágtát

Hatvan magyarországi és határon túli település részvételével rendezik a hétvégén a 14. Nemzeti Vágtát a budapesti Hősök terén

2021. Szeptember 28. 08:50, kedd | Belföld

Közjogi tárgyú törvénymódosításokról tárgyalnak a képviselők a parlamentben

Az Országgyűlés kedden öt előterjesztés általános vitáját bonyolítja le.