Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2019. Május 03. 15:38, péntek | Belföld
Forrás: mti

Markáns lehűlés várható, néhol havas eső, hó is eshet

Markáns lehűlés várható, néhol havas eső, hó is eshet

Markáns lehűlés várható vasárnaptól az országban, néhol kis eséllyel havas eső, hó is eshet hétfőre virradóra - erről írt az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken a Facebook-oldalán.

A májusi havazás esélye kapcsán felidézték, hogy pár napja 30 Celsius-fokot is mértek az ország bizonyos pontjain.

Most viszont már napok óta látszik, hogy a hétvégén egy hullámzó frontálzóna alakítja a térség időjárását, ami csak lassan vonul át az ország felett, és mögötte hideg, sarkvidéki eredetű levegő érkezik a térségbe. A markáns lehűlés vasárnap kezdődik meg a Dunántúlon, hétfőre tovább hűl a levegő a magasabb légrétegekben is.

A jelenlegi kilátások szerint a csapadék halmazállapot-váltására vasárnap estétől, késő estétől hétfő hajnalig van inkább némi (10 százalék feletti) esély az Alpokalja magasabban fekvő területein és a Bakonyban, de ez is csak időszakos lehet.

Az M1 csatornán kora délután Fejős Ádám meteorológus azt mondta, veszélyes időjárási helyzet nem alakul ki. Kifejtette, északnyugat felől egyre nagyobb területen megvastagszik a felhőzet. Komolyabb csapadék hajnalban a Dunántúlon és a főváros térségében várható. Vasárnap keletre tolódik a csapadékzóna, hétfőtől csökken a felhőzet, mérséklődik a légmozgás. Addig viszont többfelé a maximumok is 10 fok alatt alakulnak majd, és viharos széllökésekre is számítani kell.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk