Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2016. Január 05. 07:56, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Markánsan csökkentek a közműtartozások a rezsicsökkentés hatására

Markánsan csökkentek a közműtartozások a rezsicsökkentés hatására

A közműtartozások közül a gáz szolgáltatás esetében 49 százalékkal, a villamos energiát tekintve 35, a távfűtésnél pedig 14 százalékkal csökkent a lakossági fogyasztók hátraléka a rezsicsökkentésnek köszönhetően

- mondta a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) szóvivője az M1 aktuális csatornán hétfőn. Scherer Zsolt kiemelte: a tartozás a gázszolgáltatásban 13 milliárd forint, az áramszolgáltatásban 17 milliárd forint.

A szóvivő úgy fogalmazott: a rezsicsökkentés csak a gáz- és a távhőszolgáltatásban egy kétkeresős, kétgyerekes, átlagos méretű lakásban élő család számára a MEKH számításai szerint 110 ezer forint megtakarítást jelent évente.

Scherer Zsolt elmondta: a további rezsicsökkentésnél az energiabiztonságot, az ellátás biztonságát is figyelembe kell venni. Hozzátette, hogy az árak fenntarthatósága önmagában jelentős megtakarítást jelent a lakosság számára, hiszen az idei árak megegyeznek a tavalyiakkal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni