Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Szeptember 30. 10:51, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Másodfokú riasztásokat adtak ki a viharos szél veszélye miatt

Másodfokú riasztásokat adtak ki a viharos szél veszélye miatt

Több északi, északkeleti járásra másodfokú riasztásokat adott ki a viharos szél veszélye miatt hétfő délelőtt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint hétfőn Budapesten, valamint Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Komárom-Esztergom és Nógrád megyében adhatnak ki másodfokú riasztásokat a viharos szél miatt. Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas és Veszprém megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Emellett Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére a zivatarveszély miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.

Azt írták: napközben egy hidegfront halad át az országon észak felől, ennek hatására a délnyugati, déli területek kivételével többfelé viharossá fokozódik az északnyugati szél. Az északi megyékben helyenként óránkénti 70-90 kilométeres széllökések is lehetnek. Előreláthatólag a déli, kora délutáni órákban egy-egy 90-110 kilométer/órás széllökésre is van esély, nagyobb valószínűséggel a magasabban fekvő részeken. Az esti órákban csillapodik a légmozgás.

Kedden északnyugaton, Sopron környékén, kora délután lehet erős, időnként viharos a szél - tették hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.