Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Június 03. 10:00, péntek | Belföld
Forrás: MTI - foto pixabay

Mávinform: változik a vonatok, a HÉV és a Volánbusz-járatok menetrendje pünkösdkor

Mávinform: változik a vonatok, a HÉV és a Volánbusz-járatok menetrendje pünkösdkor

Változik a vonatok, a HÉV és a Volánbusz-járatok menetrendje pünkösdkor: a vonatok vasárnap az ünnepnapi, hétfőn a vasárnapi, kedden pedig már a munkanapi menetrend szerint járnak

a Volánbusz-járatok és a HÉV-ek közlekedési rendje is módosul - közölte a Mávinform pénteken az MTI-vel.

A kiemelt, forgalmasabb vonalakon a csúcsidőszakokban közlekedő InterCity vonatokhoz - a lehetőségekhez képest - több kocsit kapcsolnak a helyjegy fogyásától függően - tudatta a vasúttársaság.
Felhívták a figyelmet, hogy a várható jelentős utasforgalom miatt, és a pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében, érdemes a jegyváltáshoz igénybe venni az 5 százalékos kedvezményt nyújtó automatákat, vagy 10 százalékos kedvezménnyel az online jegyvásárlást a megújult Elvirán vagy a MÁV mobilalkalmazásban.
A már nem tanuló 26 éven aluliak a 33 százalékos hétvégi kedvezményt június 3-án, péntek 10 órától 6-án éjfélig vehetik igénybe. A gyermekek, családosok, tanulók, diák- és felnőtt csoportok, nyugdíjasok is élhetnek a szokásos kedvezményeikkel - tették hozzá.
Jelezték azt is, hogy a Technológiai és Ipari Minisztérium döntése szerint a pünkösd vasárnapra eső június 5-e helyett június 8-án (szerdán) éjfélig érvényesek a május havi és második félhavi bérletek a MÁV-Volán-csoport járatain.
A háromnapos hétvége után, a keddi munka- és iskolakezdés miatt sokan egyszerre vennék meg új bérleteiket, de a meghosszabbított felhasználhatóságnak köszönhetően több nap áll rendelkezésre a júniusi bérletek megvásárlására, elkerülhető a sorban állás - írták.
A Volánbusz járatai június 5-én, pünkösd vasárnap a munkaszüneti napon, június 6-án, pünkösd hétfőn a hét első iskolai előadási napját és munkanapját megelőző munkaszüneti napon érvényes menetrend szerint indulnak. Június 7-én, kedden a hét első iskolai és munkanapja szerinti menetrend lesz érvényben - tájékoztatott a Mávinform.
A MÁV-HÉV vonalain június 6-án, pünkösd hétfőn a munkaszüneti napokon érvényes menetrend szerint járnak a szerelvények.
A menetrendek elérhetők a bkk.hu/menetrendek weboldalon és a BudapestGO utazástervezőben - írták.
A Mávinform közölte azt is, hogy a Pünkösdi nyitott pincék elnevezésű rendezvény miatt Pécs és Palkonya között több kocsiból állnak a vonatok hétvégén.

Címkék: menetrend

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.