Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Március 04. 07:01, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress

Még idén bérrendezést várnak az egészségügyi dolgozók

Még idén bérrendezést várnak az egészségügyi dolgozók

Tarthatatlan az egészségügyben dolgozók helyzete, amely azonnali megoldást kíván - mondta a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke a szervezet budapesti nagygyűlésén.

Balogh Zoltán szerint elfogadhatatlanok az ágazatban dolgozók munka- és jövedelmi körülményei. A dolgozók azt kérik, hogy még ebben az évben rendezzék anyagi és munkakörülményeiket.

Sok ápolóra egy műszakban 40-60 beteg jut, miközben négyötödük a létminimum alatt él. A kamarában arra is felhívják a figyelmet, hogy a mostani állapotok a külföldi munkavállalásra ösztönöznek, ami itthon munkaerőhiányhoz vezethet.

A dolgozók azt kérik, hogy még ebben az évben rendezzék anyagi és munkakörülményeiket, valamint a szakmai kompetenciáik körét.

Erről szóló nyílt levelüket Balogh Zoltán, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke a köztestület szombati budapesti nagygyűlésén átadta Szócska Miklós egészségügyi államtitkárnak.

Szócska Miklós azt mondta: még az utolsó számításokat végzik, ezért a mostani béremelés konkrét összegéről továbbra sem beszélt. Arra viszont konkrét ígéretet tett, hogy az emberi erőforrás fejlesztésére rendelkezésre álló uniós forrásokból még ebben az évben rendezik a szakmai kompetenciákat.

Az államtitkár leszögezte, hogy nem lesz létszámleépítés az ágazatban, átcsoportosítások ugyan lehetnek, de az egészségügyben mindenki munkájára számítanak - tájékoztatott a köztévé.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.