Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2013. Május 31. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Még kérdéses, hogy lesz-e reklámadó

Még kérdéses, hogy lesz-e reklámadó

A gazdasági tárca vezetője nem tud válaszolni arra a kérdésre, hogy lesz-e reklámadó vagy sem. A nemzetgazdasági miniszter szerda este a Magyar Televízióban úgy fogalmazott: a bevezetés annak is függvénye, hogy egy ilyen lépés milyen hatással lenne a piacra. A szerdai kormányülésen az a döntés született, hogy Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár egyeztessen a reklámszövetséggel a reklámadó bevezetéséről - mondta Varga Mihály.

Egy korábbi, szerdai sajtótájékoztatón Giró-Szász András kormányszóvivő még úgy nyilatkozott, hogy lesz reklámadó, bár akkor jelezte, hogy a kormány még nem tárgyalt e kérdésről.Varga Mihály szerda este arról is beszélt, hogy nem látja a szektorális különadók kivezetésének lehetőségét, hiszen nincs honnan pótolni az ekkor kieső költségvetési bevételeket.

A reklámadó bevezetéséről szóló törvényjavaslat múlt héten jelent meg a kormányportálon. Az adó alanya a reklám közzétevője, azaz a rádiók, televíziók, újságok, internetes oldalak, közterületi hirdetési cégek.A Nemzetgazdasági Minisztériumban készült munkapéldány alapján a reklámbevételtől függően, sávosan emelkedik az adó összege. 1 milliárd forint alatt nem kell adót fizetni, majd 1-5 milliárd forint között 1 százalék lenne a mértéke, 5-10 milliárd forint között 10, ennél magasabbra 20 százalék lenne. Az adó alapja a reklámból származó nettó árbevétel. Az adót több részletben kell majd befizetni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket