Városlista
2020. november 24, kedd - Emma

Hírek

2012. Február 27. 07:01, hétfő | Belföld
Forrás: mno.hu / MTI

Még külföldön is bevetnék a magyar tűzszerészeket

Még külföldön is bevetnék a magyar tűzszerészeket

Egy tartalékos-zászlóaljat hoznának létre a Honvédelmi Minisztérium (HM) legnagyobb társasága, a HM EI Zrt.-n belül, századonként egy-egy tűzszerészszakasszal.

A tűzszerészek külföldön is munkát vállalhatnának, például aknamentesítést végezhetnének – tudta meg a Magyar Nemzet Borbíró Zoltántól, a HM hadiipari cégeinek elnökétől.

Tartalékos zászlóaljat hoznának létre a Honvédelmi Minisztérium (HM) legnagyobb társasága, a HM EI Zrt. keretein belül, századonként egy-egy tűzszerészszakasszal – mondta a Magyar Nemzetnek a HM-cégek elnöke. Borbíró Zoltán szerint a magyar tartalékos tűzszerészek külföldön is munkát vállalhatnának, például aknamentesítést is végezhetnének.

A HM EI Zrt. központi irányítása alá veszi a honvédelmi tárca hadiipari vállalatait is, közös lesz a gazdasági, pénzügyi, jogi irányítás, és egységesen végzik a beszerzéseket. A Honvédelmi Minisztérium legnagyobb társaságának kell értékesítenie a honvédség feleslegessé vált ingatlanjait és eszközeit, miközben egyedülálló fejlesztéseken is dolgozik, például mobil konténert gyártott az országos arzénmentesítéshez, pilóta nélküli repülőgépei pedig itthon és külföldön is hasznosíthatók.

A Magyar Nemzet úgy tudja, az idén nyáron elindulhat a háromdimenziós NATO-radar építése Medinán. A lap információi szerint a lokátor építési engedélyét már véleményezhetik a szakemberek. Az összes szakhatóság hozzájárulásával kiadott engedély birtokában legkésőbb augusztus végén kezdődhet meg az építkezés.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 24. 10:03, kedd | Belföld

Romlott a levegő minősége az ország nagy részén

Az ország nagy részén romlott a levegőminőség; egy Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen már veszélyesnek minősítették a levegőt a magas szállópor-tartalom miatt.

2020. November 24. 08:41, kedd | Belföld

Ammónia szivárgott egy alsómocsoládi húsüzemben

Ammónia szivárgott egy alsómocsoládi húsüzem raktárában, emiatt ki kellett üríteni az ingatlant, öt embert pedig rosszullét miatt kórházba vittek

2020. November 24. 07:00, kedd | Belföld

Többet telefonálunk és internetezünk a koronavírus hatására

Körülbelül hatodával nőtt a hívás- és harmadával az internetforgalom 2020 első felében a koronavírus-járvány miatt, az SMS-ek száma viszont negyedével csökkent 2019 végéhez képest

2020. November 24. 06:00, kedd | Belföld

Vadászbaleset miatt vádat emeltek egy rendőr ellen

Vádat emeltek egy rendőr ellen, aki még 2018-ban egy borsodi vadászaton meglőtt egy kiskorú hajtót - közölte a Központi Nyomozó Ügyészség vezetője hétfőn az MTI-vel.