Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Április 29. 12:30, péntek | Helyi
Forrás: saját forrás

Még mindig zárva az Őrangyal temető parkolója

Még mindig zárva az Őrangyal temető parkolója

Miért nem halad a munka? FRISSÍTVE!

FRISSÍTÉS

Cikkünk megjelenését követően örömmel tapasztaltuk, hogy a helyszínen megjelentek a munkások, és folytatni kezdték a munkát. Az önkormányzat facebook oldalán megjelent tájékoztatás szerinta szennyezés megszüntetését igazoló környezetvédelmi szakvélemény a mai napon a polgármesteri hivatalba megérkezett. A hulladék elszállításához szükség van az ártalmatlanításra befogadó szervezet fogadási jelzésére. A konténerek végső elszállítása így várhatóan a jövő hét folyamán történik. A parkoló egy részét már a hétvégén használhatják a temetőbe látogatók.

Április hatodikán, több mint három hete zárták le a csornai Őrangyal temető parkolóját. Aznap éjjel egy ismeretlen (feltehetőleg) kamionos nagy mennyiségű gázolajat engedett le a murvás parkolóban, ezzel beszennyezte a talajt. A katasztrófavédelem talajcserét és helyreállítást írt elő, ahogy akkori cikkünkben megírtuk.

Megkérdeztük a tulajdonos önkormányzatot, meddig tartanak a munkák, mikor kapják vissza a csornaiak a parkolót. Gyors választ kaptunk, amit szintén közöltünk, és amelynek az volt a lényege, hogy az elkövető ismeretlen, a rendőrségen feljelentést tettek, és "az önkormányzat a lehető legrövidebb időn belül a temetőlátogatók rendelkezésére bocsátja a parkolót."

Nem tudjuk, az önkormányzati szóhasználatban mennyit is jelent a "lehető legrövidebb idő"? Csak azt látjuk, hogy a munkát egyből elkezdték, 5 nagy konténert megtöltöttek a kitermelt szennyezett anyaggal, és azóta áll minden, a púpozott konténerek is, a kordon is, a munka is. Hetek óta semmi nem történik. Mivel ez a temető a város szélén található, ennek a megközelítéséhez kell leginkább gépkocsi, a gépkocsinak meg szüksége lenne parkolóra. Talán még nem telt le a "lehető legrödebb idő"?

Még egy megjegyzésünk lenne az ügyhöz. Nemrégiben telepítették a térfigyelő kamerákat Csornán. Került egy az Őrangyal temetőhöz is. Annak az elhelyezéséből azt gondoljuk, hogy a 86-os főutat és talán a temető bejáratot látja. Nem lehetett volna a városhoz egy-két oszloppal közelebb elhelyezni azt a kamerát? Talán még az szennyezőt is látta volna. Így marad az ismeretlen elkövető. Meg az elkordonozott parkoló.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.