Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Március 18. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Még nem tűntek el a félkarú rablók

Még nem tűntek el a félkarú rablók

Bár a betiltott pénznyerő automaták szerepét átvevő internet alapú játékterminálok üzemeltetői akár százmillió forinttal is büntethetők, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal tavaly átlagosan kétmilliós bírságokat szabott ki - írja a Napi Gazdaság.

Tavaly mintegy kétszáz esetben találkozott engedély nélküli pénznyerő automataként üzemeltetett tiltott internet alapú játékterminállal a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a szerencsejáték felügyeleti ellenőrzések során. A kiszabott bírságok összege meghaladta a 395 millió forintot − közölte a Napi Gazdasággal az adóhivatal. A NAV kiemelten kezeli a területet, ezt jelzi az is, hogy az előző évben közel 16 ezer helyszíni ellenőrzést tartott.

A hatóság tapasztalatai szerint az egyre elterjedtebb internet terminálok jellemzően azokban a vendéglátó egységekben jelentek meg, ahol korábban a nyerőgépek is üzemeltek. A vizsgálatok eredményeiből megállapítható, hogy ezek pénznyerő automataként működnek, a tiltott szerencsejáték rendszeres szervezésére, illetve a szervezéshez 'helyiség rendszeres rendelkezésre bocsátására' vonatkozó törvény alapján a büntetés három évig terjedő szabadságvesztés is lehet.

A szerencsejáték-törvény 500 ezer forinttól 100 millió forintig terjedő bírság kiszabására hatalmazza fel az adóhatóságot, de a tavalyi pénzbüntetések átlaga nem haladta meg a minimális érték négyszeresét, a kétmilliós szintet. A bírság mértékét tekintve a szervezőhöz hasonló elbírálás alá kerül a közvetítő, a vendéglátóipari egység üzemeltetőjét legalább 30 napos, ismételt jogsértés esetén legalább 90 napos ideiglenes bezárással köteles sújtani a települési önkormányzat jegyzője.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk