Városlista
2022. január 27, csütörtök - Angelika

Hírek

2012. Február 03. 14:05, péntek | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Még több pénz kell Görögországnak, de már kormánybiztosa is lesz

Még több pénz kell Görögországnak, de már kormánybiztosa is lesz

Még mindig küzdenek az adósságrendezéssel a görögök.

A legfrissebb hírek szerint a trojka képviselői arra a következtetésre jutottak, hogy Görögországnak további 15 milliárd euróra van szüksége az októberben elfogadott második segélycsomag 130 milliárd eurós keretösszegén felül.

Az Európai Bizottság már fel is kérte az eurózóna többi 16 országát, hogy adják össze a pénzt. A forráskiegészítésre azért van szükség, mert a magánhitelezők már több mint 70 százalékot engedtek görög kötvényeik értékéből, és a görög társadalomra pakolt reformok terheit nem lehet tovább növelni. Az uniós döntéshozók hétfőn el akarják fogadni a második görög segélycsomagról szóló megállapodást.Közben a görög kormány pénzügyi kormánybiztost tervez kinevezni. A biztos a takarékossági célkitűzések megvalósulását fogja ellenőrizni, széleskörű jogokkal lesz felruházva, és akár kemény intézkedéseket is meghozhat. Közben Olli Rehn, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyekért felelős biztosa azt mondta, hogy hétvégéig be kell fejezni az adósság átstrukturálását.Mint mondta, a magánszektor bevonása a görög adósság csökkentésébe kulcsfontosságú feltétele annak, hogy Görögország megkapja a második mentőcsomagját.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 27. 12:02, csütörtök | Külföld

Megszűnt a korlátozások zöme Angliában

Megszűnt csütörtökön a koronavírus-járvány megfékezésére korábban elrendelt korlátozások zöme Angliában, bár fertőződés esetén még kötelező az elkülönítés.

2022. Január 27. 10:58, csütörtök | Külföld

A fertőzöttek száma 362,1 millió, a halálos áldozatoké 5,626 millió a világon

A világon 362 130 423 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma pedig 5 626 091 volt a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem csütörtök reggeli adatai alapján.

2022. Január 27. 06:00, csütörtök | Külföld

Újabb meteorit hullott szét Horvátország légterében

Egy kisebb meteorit hullott szét a horvátországi Zára (Zadar) felett - adta hírül a horvát meteoritfigyelő hálózat (HMM).

2022. Január 26. 13:06, szerda | Külföld

Rendőrségi vizsgálat indult a zárlatok idején tartott Downing Street-i partik ügyében

Rendőrségi vizsgálat indult azoknak a partiknak és egyéb összejöveteleknek az ügyében, amelyeket a koronavírus-járvány megfékezésére elrendelt korábbi zárlatok idején rendeztek a londoni miniszterelnöki hivatalban