Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Szeptember 18. 14:31, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Megállapodott a rókaveszettség felszámolásáról a magyar és az ukrán agrártárca

Megállapodott a rókaveszettség felszámolásáról a magyar és az ukrán agrártárca

Három évre szóló megállapodást kötött az Agrárminisztérium és az ukrán szaktárca a rókaveszettség-felszámolási program végrehajtásáról.

Az Agrárminisztérium keddi közleménye szerint a 2020-ig szóló megállapodás a kárpátaljai vakcinázási kampányokra vonatkozik. Az ottani beavatkozás Magyarországnak és az Európai Uniónak is érdeke, ezért a vakcinákat uniós társfinanszírozással helyezik ki csaknem 10 ezer négyzetkilométeren - írták.

Az emberre is veszélyes, akár halálos kimenetelű agy- és gerincvelő-gyulladást okozó veszettség ellen a tünetek jelentkezése után nincs gyógykezelés, ezért csak megelőzéssel lehet védekezni.

Ukrajnában a veszettség a háziállatokat és a vadállatokat is veszélyezteti, már emberek is haltak meg veszettségben - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára

2024. Április 15. 06:13, hétfő | Belföld

118 éves melegrekord dőlt meg

Megdőlt a 118 éves országos és a 85 éves fővárosi melegrekord is szombaton - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján vasárnap.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Belföld

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: a hét első napján még akár 31 Celsius-fok is lehet a Dél-Alföldön, majd beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni.

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Belföld

Halálos légibaleset történt Ráckeresztúrnál

Halálos légibaleset történt Ráckeresztúrnál szombat délelőtt, a sportrepülőgépben utazó két férfi a helyszínen meghalt, a baleset körülményeit büntetőeljárás keretében vizsgálja a rendőrség